EuroOne: Értékes pontok az XCO vb-ről

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 5. 13:54
A hétvégén rendezték Svájcban, Champeryben az idei év olimpiai-krossz világbajnokságát, ahol az EuroOne-Cube csapat két válogatott versenyzővel, Parti Andrással és Juhász Zsolttal képviseltette magát. A különösen nehéz és veszélyes pályán igen nehéz volt a pontszerzés, többen már a pályabejárásnál megsérültek, de a versenyen is számtalan bukás történt.


Az U23-as kategória rajtjára szombaton került sor, Juhász Zsolt a 22. helyen fejezte be a versenyt, 28 pontot gyűjtve eredményével.

„Szerencsém volt a rajttal, jól helyezkedtem és már az elején tudtam, hogy a hosszú murvás emelkedőt nagyon meg kell nyomni, mert utána beszűkül a pálya. A lábaim jól forogtak és a hihetetlen jó 11. helyen kezdtem meg a start utáni teljes kört. Ezt még egy körön át tudtam fokozni és tartani. Elég hamar kezdtem fáradni, körről kőre elmentek páran, az egyik körben estem is egy nagyot. Szerencsére komolyabb probléma nem lett belőle, csak a nyergen kellett állítani. A végére hihetetlenül elfáradtam, a technikás részek nagyon kivettek, jóval lassabban, vigyázva mentem bele a csúszós, gyökeres lejtőkbe. Ilyen pozícióban csak veszíthettem volna a kockáztatással. Kemény munkánk a csapattal a 22. helyre volt elég, teljes elégedettséggel.” - nyilatkozta Zsolti.

A „király-kategória” rajtját vasárnapra tették a szervezők, ahol a világbajnok a cseh származású Jaroslav Kulhavy lett. Parti András a 22 pontot érő, 53. helyen haladt át a célon.
„Sajnos az a legjobb szó erre a világbajnokságra, hogy túléltem… Nagyon extrém volt a pálya és már a pályajárások alkalmával is sokan „odavesztek”. Rengeteg volt a sérülés, például szegény Szilárd is kapott néhány öltést a karjára. A versenyen már a startom sem volt valami kirobbanó, de azért az első körön még 44.-nek fordultam, azonban később a csúszós, gyökeres részeket nagyon nem éreztem, gyakorlatilag csak utas voltam a bringán. Hiába lett volna erőm, azt ilyen körülmények között nem tudtam leadni, bár nem ma voltam életem legjobb formájában. A verseny felénél még az eső is elkezdett esni, ami tovább nehezítette az amúgy is igen csúszós és veszélyes pályát, bár érdekes módon, innen kezdtem el jobban érezni magam. Sajnos ezzel már csak pár helyezést tudtam hozni és végül 1 körrel a vége előtt kiszólítottak az 53. helyen. Ezzel a helyezéssel 22 pontot szereztem, de ennél jobb eredmény elérése volt a cél. Persze jelen körülmények között, annak is örülök, hogy épségben megúsztam!” – mondta Parti András a hazaérkezést követően.