Eurobike - Fizik: Nem szemfényvesztés!

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 18. 18:43
Mindig van új nyeregforma, mindig van rés egy olyan helyen, ahol eddig még nem volt, mindig találkozhatunk egy új elemmel, ami karbonból készül… És??? Szerencsére a Fizik 2012-re más utat választott, végre egy valóban értelmes innovatív ötlettel álltak elő!


Aki sokat bringázik, tudja, mit jelent, hogy nincs jó vagy rossz nyereg (bocsánat, egyértelműen rossz azért akad szép számmal), hanem van olyan nyereg ami jó valakinek, vagy van olyan, ami nem passzol hozzá…

Nincs új a nap alatt, nagyjából már minden tapasztalt bringás ismeri azokat a formákat, melyek kényelmesek számára. A Fizik nem is egy új formát próbált kitalálni, hanem megoldani, hogy a létező modellek még jobban illeszkedjenek hozzánk, minden körülmények között.

A Kurve széria nyergei akármerre mozdulunk, csúszunk, dőlünk, követik a fenekünk pozícióját, miközben a szilárd tartása megmarad. Szerintem a hangsúly a mondat utóbbi részén van, hiszen számtalan nyereggel találkoztam már, aminek billent jobbra-balra az ülőfelülete, behajlott a prosztatánál, de esetükben pont a lényeg veszett el, a kemény, stabil tartás.

Kézbe véve a különböző ideológiák mentén kényelmesnek hirdetett nyergeket, általában hüvelykujjunkkal a sín felé nyomva a nyerget, könnyen behajlik, kvázi menet közben a tartása jóval gyengébb és rövid idő alatt „kiüljük” A Kurve nyergek kompozit szerkezete máshogyan nyújt megoldást.

A nyereg különböző szálirányú és különböző formájú karbonszövetek laminálásából áll össze. Ez azért jó, mert a középvonalában úgy fedik egymást a rétegek, hogy a nyereg merev marad, tehát nem veszít tartásából, viszont a szélek felé haladva rugalmas, tehát ha például kanyarban máshogy terhelünk, követi a testünket.

A laminált karbon-kompozit nyeregtestet összetartó keretet elöl egy olyan záróelem feszíti meg, ami cserélhető, és testsúlyunktól függően választhatunk, mennyire legyen kemény a tartása. Kézbe véve a Kurve nyerget és izomból hajlítgatva meggyőző volt, jó lenne élesben is kipróbálni!

A Kurve nyergek a Fizik három jól ismert formájában lesznek elérhetők, emellett természetesen jövőre is kaphatóak lesznek a már bevált termékek, különböző árszinteken, különböző alapanyagokból, különböző designnal.

Szerencsére cégér után sem nagyon kell kutatnia 2012-ben a Fiziknek, hiszen nem kisebb név koptatja termékeiket, mint az idei Tour de France győztese, az ausztrál Cadel Evans. A főképünkön is látható sárga Fiziket a Tour-győztes bringán is megcsodálhattuk.

Fizik információ és vásárlás Magyarországon: KATTINTSON IDE!