Contador-Nibali csata a Girón - ma is!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 22. 12:34
A Zoncolanon egy az egyben meccselt az összetett első két helyezettje, ma pedig újabb csörte várható. A háromszoros Tour-győztes Alberto Contador a korábbi hegyi szakaszokon egyértelműen jobb volt, tegnap viszont nem volt olyan meggyőző, nem vezetett a Vuelta címvédőjének, Vincenzo Nibalinak, inkább csak rövid támadásokkal próbálta jelezni, hogy ő az erősebb. Nibali viszont eddigi legjobb teljesítményét mutatta, kérdés, hogy folytatódik-e az olasznál a tendencia. Ha igen, a mai királyetapon akár óriási csatát is láthatunk.


Lássuk, hogyan értékelték a tegnapi szakaszt az érintettek:

Nibali: „Kértem Contadort, hogy vezessen, látni akartam, milyen állapotban van, de semmit nem vezetett, csak támadott. Úgy gondolom, meg akart alázni azzal, hogy várt rám, majd újból támadott. Minden Contador javára történt ma, azzal, hogy az UCI kivetette a Crostist, teljesen más lett a szakasz, ezért fütyülték az emberek a rózsaszínű trikóst. Nem tudom, mi történt volna a Crostison, de nem hiszem, hogy úgy támadtam volna Contadort, hogy nagyon megnyomom a lejtőt, nem hiszem, hogy érdemes lett volna akkora kockázatot vállalni.”

Contador: „Nagyon elfáradtam, hihetetlenül nehéz szakasz volt. Csak az összetett eredményre koncentráltam, a mászás elején Scarponit, aztán Nibalit követtem. Vincenzo nagyon erős volt, remek teljesítményt nyújtott. Tartok is tőle, ezért próbáltam kis időt hozni rajta. Nem lesz könnyű tartani őt a verseny hátra lévő részében, így minden másodperc számíthat Milánóban.”

S nézzük, mi vár a bringásokra ma, nem igényel sok kommentárt, beszéljenek a szintrajzok:

15: Conegliano - Gardeccia 229 km
Hegy kat. magasság hossza meredekség -max. szint
Piancavallo 1.290 m 13,7 km 8,3% 14% 1.132 m
Forcella Cibiana 1.530 m 10,2 km 7% 12% 718 m
Passo Giau 2.236 m 15,9 km 6,5% 16% 1.036 m
Passo Fedaia 2.057 m 13,4 km 7,9% 18% 1.062 m
Rifugio Gardeccia 1.047 m 6,2 km 10% 16% 618 m

A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Vuelta-bukás után csúcson a Girón!
A baszk Igor Anton a kerékpársport egyik legendás emelkedőjén aratott tegnap hatalmas győzelmet, személyes sikerének értékéből a szakaszon kialakult káosz sem von le semmit....
Tovább a teljes cikkhez »