A Vuelta-bukás után csúcson a Girón!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 22. 08:47
A baszk Igor Anton a kerékpársport egyik legendás emelkedőjén aratott tegnap hatalmas győzelmet, személyes sikerének értékéből a szakaszon kialakult káosz sem von le semmit.


Az Euskaltel 28 éves kerekese az egyik legtehetségesebb hegyimenőként robbant be 5 éve a profi mezőnybe, de az utóbbi három évben komoly bukások zavarták meg karrierjét, tavaly például a vezető pozícióból esett ki a spanyol kerékpáros körversenyen. A Zoncolanon azonban több szempontból is felért a csúcsra, amit így értékelt a baszk bringás:

„Korábban csak a tévében láttam a legnagyobbakat győzni ezen a misztikus emelkedőn, mint Simonit vagy Bassót, ez egyértelműen a Giro legnehezebb hegye. Nagyon fontos siker ez nekem és az egész csapatnak, életem legfontosabb győzelme. Az összetett eredmény nem számított, a szakaszgyőzelemre mentem, ami önmagában nehéz olyan ellenfelekkel szemben, mint Contador, Rujano vagy Nibali, mégis sikerült valóra váltani egy álmot.

Kockázatos volt olyan korán támadni, mint amikor megindultam, de végigcsináltam. A Zoncolan nagyon hosszú és iszonyú kemény, de sikerült vele megbirkózni, s végül a meredek részek kevésbé voltak megterhelőek, mint gondoltam. Ennek ellenére iszonyúan szenvedtem, főleg az utolsó 5 kilométeren, de saját magam ellen versenyeztem, nem az ellenfeleket néztem. Az utolsó kilométeren azt hittem, nem érek haza, de sikerült.


Van néhány fémdarab a testemben, 2008-as balesetem után abban sem voltam biztos, hogy visszatérek, de hála a szakszerű orvosi ellátásnak, sikerült. 2009-ben még gyenge voltam, de a tavalyi jó év volt, viszont a Vueltán ismét nagyot buktam, pedig talán megnyerhettem volna. Nagyon örülök, hogy most mégis sikerült visszatérnem a legmagasabb szintre.

Bár mint mondtam, nem volt célunk az összetett, miért ne lehetnék dobogón Milánóban? Realistán nézve azonban esélye sincs senkinek Contador ellen, nagyon okosan bringázik, ráadásul Nibali és Scarponi hazai pályán, nagy nyomás alatt versenyez.”

A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Antoné a komolytalan etap a Zoncolanra
A baszk Igor Antor nyerte a Giro d’Italia legnehezebb hegyi befutóját, egy komolytalan szakaszon, mely során még menet közben is változtattak az útvonalon…...
Tovább a teljes cikkhez »