City Cross verseny Kőszegen

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 20. 10:20
Kőszegen második alkalommal rendezték meg a különlegességnek számító city cross versenyt, amelynek a lényege az, hogy a városi közterület adta akadályokat felhasználva minél izgalmasabb és látványosabb pályán kerékpározzanak a versenyzők. Az győz, aki 1 óra alatta a leghosszabb távot teljesíti. Ziskó Balázsnak (X2S-KONA TEAM) ez második alkalommal is sikerült.


Lépcsők, padkák, padok… bármi szóba jöhet, ami egy városi közterületen megtalálható – természetesen mindezt a város engedélyével, sőt támogatásával! Kőszegen felismerték, hogy a kerékpárosok sokkal kevesebb kárt okoznak, mint bármilyen más közlekedési eszköz – a sport és a nemes versengés pedig nemzeti érdek.

Brieber Sándor
  Fotó: Brieber Sándor

A Kőszeg belvárosában kijelölt pályán köröztek a versenyzők, Ziskó Balázs rutinosan – tavaly megnyerte az első ilyen versenyt, de számos kerékpáros és triatlon bajnoki címmel is büszkélkedhet – nem tört azonnal az élre, próbálgatta az ellenfelek erejét. Csapattársa Spilák Tamás volt az egyetlen, aki komolyan sarokba tudta szorítani (gyakran nemcsak képletesen), de egy defekt miatt az utolsó körökben Balázsnak már egyedül kellett a győzelemért tekerni. A mezőnyben azonban szoros és percről perce változó kimenetelű csata zajlott.

Brieber Sándor
  Fotó: Brieber Sándor

A versenyen minden extremitása ellenére nem történt komolyabb sérülés, lányok nemcsak egyéniben, de tandem kerékpáron is teljesítették a távot – ez egy saját építésű KONA Tandem MTB volt, amellyel a verseny egyik főszponzora teljesített 11 kört.

EREDMÉNY:
1. Ziskó Balázs X2S KONA TEAM 14kör 1:07:31
2. Spilák Tamás X2S KONA TEAM 14kör 1:10:06
3. Németh Gyula Merida Maraton CST 14kör 1:12:16