Én csak a verseny napján utaztam le a pályára, mert már hét közben megnéztem a kitáblázott nyomvonalat, akkor még nem volt teljesen egyértelmű a kijelölés. Már akkor sáros volt a pálya a korábbi esőzésektől.
A verseny napjáig többször volt a pályán felhőszakadás, semmi jóra nem lehetett számítani, csak sárra. Már a verseny előtti nap feltettem a DirtyDan sárgumikat. Nem számítottam rá, hogy felszárad a pálya és jó lehet a kisebb mintázatú gumi. A délután 2-órási futamunkra a pályának egyes részei felszáradtak, de voltak futós részek. A délelőtti futamok sárdagasztása még ragadósabbá tette a pályát.
A rajtolásom jól sikerült, a 3-4. helyen mentem az első körben, aztán a 2. körtől kezdtem elfogyni, egypáran elmentek mellettem. Parti Andris is ebben a körben hagyott faképnél, aztán a 3. körben mögém került egy technikai hiba miatt. Majd visszaelőzött az 5. körben, és még páran leelőztek az utolsó két körben, visszacsúsztam a 9. helyre. Andris még feltornászta magát a 4. helyre, szépen felzárkózott az élbolyra.
![]() |
|
Fotó: Babka Szabolcs |
Nagyon örültem a célba érkezésnek a már-már maratoni hosszúságú XCO kupán. Nekem a vége már közel volt a két és fél órához. Valahogy ez a ragadós sár nagyon sok erőmet kiszedte. Lehet, hogy sok volt a sárgumi a ragadós sárban, és nagyon fogott a magas mintázat. Szerintem zseléből is keveset vettem be a körülményekhez képest, a szokatlan hideg és a sár több energiát zabált. A jó pap is holtig tanul. :)
Köszönöm mindenkinek a szurkolást, nagyon jó érzés volt hallani a biztató szavakat, és a versenyszervezés is jó volt. Köszönöm az itatást Gabiéknak, első osztályú volt.
Jövő hétvégén szülővárosomban, Zalaegerszegen lesz a következő nemzetközi C2-es CrossFest Magyar Kupa, szurkoljatok a visszavágón. :)
2010 augusztus 08.
www.buruczki.hu

Nyolc ország 182 nevezőjét regisztrálták vasárnap a Merida-CST Salgótarján Kupa olimpiai-krossz viadalon. Az idei egyetlen hazai UCI C1-es kategóriájú versenyen az első 15 helyezett kapott világranglista-pontot, melyek már a...
Tovább a teljes cikkhez »