Büntetik, vádolják Contadort, Cavendisht

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 18. 10:01
A rózsaszínű trikót viselő Alberto Contadort 1000 svájci frankra büntették a Giro d’Italia 10. etapja után, a szakaszgyőztest, Mark Cavendisht pedig azzal vádolják, hogy csalással sikerült csak teljesíteni az Etnára felvezető hegyi (9.) etapot.


A háromszoros Tour-győztes azért kapott büntetést, mert nem jelent meg a befutó utáni sajtótájékoztatón válaszolni az újságírói kérdésekre. A spanyol sztár ezt azzal magyarázta, hogy nagyon fárasztó viselni a rószaszínű trikót:

"Kétségkívül nagyon fárasztó dolog ez. Mindig jó felhúzni, de sok időt elvesz, az eredményhirdetés és a többi. Kiszámoltam, hogy minden nap rózsaszínben egy-másfél órát vesz el a pihenőidőmből, és ez már tíz nappal számolva jelentős időmennyiség. Nagyon  örülök, hogy rajtam van, de a legfontosabb, hogy 29-én, Milánóban legyen rajtam." – nyilatkozta Contador, majd utalt arra, is hogy a dimbes-dombos 11. szakasz kedvezhet majd egy hazaérő szökevénycsoportnak, gyakorlatilag elismerve, hogy nem bánná, ha ideiglenesen lekerülne róla a trikó.

A 10. szakaszt nyerő Mark Cavendish – mint a mezőny egyik legmegosztóbb személyisége – körül ugyancsak forr a levegő. A mezőnyből többen – különösen Francisco Ventoso – azzal vádolták meg a HighRoad sprinter sztárját, hogy a 9. szakaszon csak úgy tudta teljesíteni időlimiten belül a távot, hogy az emelkedőkön csapatautójába kapaszkodott.

A brit erre annyit válaszolt: „Azt ajánlanám Ventosónak, jöjjön végig mellettem egy hegyi szakaszon, bármi történik is, legyen defektem, álljak meg pisilni, essek el, vagy bármi, egy kisebb stáb van körülöttem folyamatosan, versenybíróval, tv-kamerával. Ha eközben kapaszkodni tudok észrevétlenül a kocsiban, akkor én vagyok David Copperfield.”

Tegyük hozzá, a nagy körversenyeken bevett szokás, hogy a sztársprintereket húzza-vonja csapatuk, és ebből – még ha észre is veszi valaki – általában nem csinálnak problémát, hallgatólagosan a zsűri is eltűri. Cavendish mindettől függetlenül kilátásba helyezte, hogy a 12. (sík) szakasz után kiszáll majd a versenyből, mert sikerült, amiért jött: a szakaszgyőzelem.

A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Giro-tojások a reggeli sonka mellé
Reggeli Giro-híreinkben ezúttal olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze, ami nem kapcsolódik szorosan az élmezőny küzdelméhez, inkább statisztikai vagy más szempontból fontosak:...
Tovább a teljes cikkhez »