Giro-tojások a reggeli sonka mellé

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 18. 10:22
Reggeli Giro-híreinkben ezúttal olyan érdekességeket gyűjtöttünk össze, ami nem kapcsolódik szorosan az élmezőny küzdelméhez, inkább statisztikai vagy más szempontból fontosak:


A Gianni Savio által menedzselt olasz gárdának, az Androni Giocattolinak a Giro eddigi szakaszai alatt igazán figyelemreméltó teljesítményt sikerült elérnie, amire az olasz körverseny történetében még nem volt példa.

Savio nagyszerű csapatmunkát végző versenyzői közül ugyanis nyolc napon keresztül legalább egy emberüknek sikerült az első tíz közt beérnie.
„Gratulálok a srácoknak! Az általuk elért nem mindennapi teljesítmény is mutatja, hogy igazi csapatmunka folyik nálunk. Nagyon büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre és szurkolóinknak ígérjük, hogy fognak még látni tőlünk kerékpárosokat az élmezőnyben harcolni” – nyilatkozta Gianni Savio, az Androni Giocattoli – CIPI csapatfőnöke

Chris Butler (BMC) 5 szakaszt teljesített medencecsonttöréssel! A BMC csapatának fiatal amerikai kerékpárosa, Chris Butler már nem állhatott rajthoz az Etnán hegyibefutóval végződő szakaszon, ugyanis jobb oldali medencecsonttörést diagnosztizáltak nála. Butler még a múlt hétfőn bukott, ahol medencecsontja sérült. A törést azonban csak a napokban elvégzett röntgenvizsgálat tárta fel, így Butler a múlt hetet törött medencecsonttal teljesítette.

Andrea Noé, a 2011-es Giro d’Italia legidősebb versenyzője pontosan a milánói befutó napján, május 29-én ünnepli majd 42. születésnapját. Az 1969-ben született olasz vízhordó, akit a mezőnyben versenyzőtársai „Brontolónak” (Zsémbesnek) becéznek, 1993-ban kezdte pályafutását profi kerékpárosként. A Giro után Noé végleg szögre akasztja kerékpárját és megnyitja saját internetes oldalát (www.andreanoe.it), ahol többek közt az idei olasz körversennyel kapcsolatos élményeit is megosztja majd olvasóival. A Giróval kapcsolatosan Noé egyik legemlékezetesebb élménye az volt, amikor 38 évesen 2007-ben minden idők legidősebb bringásaként viselhette két napig a maglia rosa-t.

A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE!