Brutté a királyetap a Romandiai Körön

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 27. 17:48
Az orosz Pavel Brutt nyerte a Romandiai Körverseny első szakaszát, ami gyakorlatilag a királyetap, az egyetlen hegyi befutóval végződő nap volt a svájci WorldTour-viadalon.


A Martigny és Leysin közötti 172 kilométeres távon Brutt egy szökevénycsoportból bizonyult a legerősebbnek, akik között az utolsó előtti hegyen bomlott meg az összhang. Az utolsó emelkedőt a Branyiszlav Szamojlovval kezdték meg, Brutt lerázta a fehéroroszt, aki egyszer visszazárkózott, de ezzel fel is őrölte saját erejét, az orosz ismét tovább tudott menni.

A Katyusa versenyzője a célvonalon már egyedül haladt át, majd sorra érkeztek a korábbi szökevénycsoport állva maradt tagjai, a megfogyatkozott főmezőnyt Damiano Cunego hozta be. Brutt sikerének köszönhetően természetesen a sárga trikót is átvette Castroviejotól.

AZ 1. SZAKASZ EREDMÉNYE:
1. Pavel Brutt (Rus) Katusha Team 4:27:41
2. Oleksandr Kvachuk (Ukr) Lampre - ISD 0:00:56
3. Branislau Samoilau (Blr) Movistar Team 0:01:14
4. Jack Bobridge (Aus) Team Garmin-Cervelo 0:01:23
5. Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD 0:01:59
6. Beñat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar Team 0:02:01
7. Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team  
8. Christopher Froome (GBr) Sky Procycling  
9. David Lopez Garcia (Spa) Movistar Team  
10. Simon Spilak (Slo) Lampre - ISD  

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Romandiai Kör: tarolt a jövő generációja
Egy 3 kilométeres prológgal vette kezdetét a WorldTour-sorozatba tartozó, vasárnapig tartó Romandiai Körverseny, ahol a fiatalok taroltak a néhány technikás kanyarral is tűzdelt „erőpályán”, a leggyorsabb a baszkok kiválósága, a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Svájcban folytatódik ma a WorldTour
Egy 3,5 kilométeres prológgal kezdődik ma Svájcban, és május 1-jéig, vasárnapig tart a legrangosabb profi kerékpáros versenysorozat, a WorldTour következő eseménye, a Tour de Romandie....
Tovább a teljes cikkhez »