Blazsó és Módos nyerték a Bükk Maratont

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 7. 18:20
Az elit férfiak hosszú távján Blazsó Márton győzelmével ért véget a XI. Bükk Hegyikerékpáros Maraton, a 91 kilométeren 4 óra, 3 perces időt hajtva, Blazsó több mint tíz perccel verte a második helyen befutó Grósz Bélát.


Az elit hölgyek között 58 kilométeres távon idei talán legnagyobb sikerét aratta Módos Gabriella, aki a férfiaknál kialakuló eredményhez hasonlóan, ugyancsak több mint tíz percet adott az ezüstérmes Michelberger Szilviának.

Vasárnap az Egeres-völgy Sportfesztivál záróeseményeként rendezte a Nagy SE a 11. alkalommal kiírt Bükk Maratont.  A felsőtárkányi hegyikerékpáros eseményen 1200 nevezőből több mint ezren rajtoltak el. A maraton mezőnyét román és szlovák kerekesek tették nemzetközivé. A versenyzők a 37, 58, vagy a 92 kilométeres táv közül választhattak. Az U7-13 éves gyermekek előzőleg a Titán-kupa alkalmával mérkőzhettek.

 - Az elmúlt napok esőzései ellenére ideális volt a pálya. Tavalyhoz képest a parkolót megnöveltük, illetve újdonságként szerveztük a háromnapos sportfesztivált, melynek keretében terepfutásra, cross-country versenyre is sor került. A versenyzők elégedettek voltak, jövőre is hasonló rendezvényben gondolkozom – mondta Nagy Ádám főszervező.


A Top Maraton sorozat 4., egyben záró állomására augusztus 28-án kerül sor. A jubileumi, 10. Mátra Maraton rajt-cél területe a Göngyös-Sástón található Oxygén Adneralin Parkban lesz kiépítve. Bővebb információk: www.matramaraton.hu .

Teljes eredménylista IDE KATTINTVA érhető el.

Elit férfi eredmény:
1. BLAZSÓ Márton   04:02:59
2. GRÓSZ Béla Fillari Team Budaörs-TREK MOUNTAINBIKER.AT 04:13:51
3. REZNIK Sándor PCCC 04:36:43
Elit női eredmény:
1. MÓDOS Gabriella Merida Maraton Team-CST 03:02:14
2. MICHELBERGER Szilvia Fillari Team Budaörs 03:14:22
3. ROZSNYAI Mariann MEDITECH SC 03:30:22

További felnőtt győztesek: Cser Gábor (Merida Maraton Team-CST) középtáv, Szécsi Tamás (Bringabanda SC) és Kiss Marina (Tatanka Racing Team) rövidtáv.