Benkó Barbi új UCI ProTeam-be igazolt!

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 4. 20:17
Hétvégén lett volna Frankfurtban a hivatalos bemutatója legeredményesebb olimpiai-krossz versenyzőnk, Benkó Barbara új csapatának, a Focus-MIG-nek, de mivel versenyek miatt ez csúszik, nem várunk tovább a hivatalos bejelentéssel, miszerint Barbi a német UCI ProTeam-be igazolt a 2011-2012-es szezonra.


A Focus MIG, Barbi korábbi csapatánál, a Rothaus-Cube-nál nem csak a licenc szerint magasabban jegyzett, de minden szempontból jobban megfelel a fejlődéshez, a megcélzandó versenyeket és a körülményeket tekintve is.

„Mindenképpen előrelépés ez, egyrészt a Focus UCI ProTeam, másrészt jövőre az összes világkupán részt veszünk majd, beleértve a tengerentúli versenyeket is, anyagilag is jobban motiválnak, és erősebb a csapat. Két évre szeződtünk, 2012-ig. Érdekes volt az igazolás, mert a csapatfőnök jó ismerősöm, vele beszéltünk még a szezon végén a váltásról, szerencsés egybeesés, hogy én is tovább szerettem volna lépni, és ők is kerestek versenyzőt. Furcsa, hogy annak idején pont ő ajánlott a Rothaus Cube-ba, most pedig ő hoz el onnan… Egy új szponzorom is akadt az Oakley személyében. Jövőre továbbra is a minél jobb világkupa eredmények a legfőbb célok, jó lenne most már dobogóra állni, az idei több negyedik hely után. Úgy néz ki, továbbra is a főiskola mellett folytatom majd a versenyzést a következő szezonban” – kommentálta röviden Barbara a csapatváltást.