Benkó Barbi: nehéz 1 fenékkel 2 lovat...

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 18. 10:11
Benkó Barbara, a német Rothause-Cube bringása – bár a 14 ranglista pontot érő 14. helyet szerezte meg – nem elégedett a vasárnapi (05. 16.) MTB XCO Bundesliga 2. fordulóján nyújtott teljesítményével, aminek a feszített ritmus lehet az oka.


A futamot egyébként a dán Annika Langvad nyerte a hölgyek között, az elit férfiaknál pedig Julien Absalon (francia), Roel Paulissen (belga), José Hermida (spanyol) volt a sorrend, Parti András nem fejezte be a futamot.

Barbi beszámolója:

Péntek délután indultam Apuval és Megykával Németországba egy bukó élettan vizsga után, majd verseny után gyorsan haza is siettünk, hogy hazaérjek az anatómiavizsgára, ami szintén bukó lett, így megérte, hogy végig stresszeljem magam és a verseny is rosszul menjen.
Most valahogy nem tudom pozitívan látni a dolgokat, elértem arra a szintre, hogy se a suli, se a bicaj nem megy. És igen, be kell látnom, hogy még én sem tudom a kettőt egyszerre csinálni... Valamelyiken lazítani kell. E héten még lenyomok pár vizsgát, aztán azt hiszem, inkább a bringára fogok fókuszálni, jobban élvezem... Mondjuk nem csak ezen múlott a dolog, a pálya abszolút nem feküdt nekem, egy nagyon hosszú, kemény emelkedő, majd DH pálya, ennyi.

A DH még jó is volt, bár az előző napi DH verseny és eső nem tett jót neki, de a maratonos felfelézés már nem annyira az én stílusom. Ehhez még hozzájött a hideg és a szél, szóval minden adott volt számomra a rossz versenyhez. Ennek ellenére elsőnek rajtoltam, majd nagy meglepetésemre a felfelé feléig én vezettem az igen komoly mezőnyben. Utána viszont előzgetni kezdtek és úgy éreztem, hogy kihúzták a dugót, nagyon nem forogtak a lábaim.
Végigszenvedtem a versenyt, 14. lettem, U23-ban 4.,  de abszolút nem vagyok elégedett, nagyon lassú voltam. Remélem, most hétvégén jobb leszek, ugyanis Világkupa jön Németországban! Addig is még 6 vizsga... Nem is tudom mitől félek jobban. Mindenesetre szurkoljatok légyszi, de majd inkább a versenyen vasárnap, rajt 10:45-kor!

(forrás: barbarabenko.hu)