Benkó Barbi: Még most is alig hiszem el!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 3. 08:34
Remekül sikerült a formaidőzítés legeredményesebb olimpiai-krossz versenyzőnk, Benkó Barbara számára, aki a kanadai hegyikerékpáros világbajnokság női U23 futamában szerzett 7. helyével továbbra is a világ elitjében képviseli hazánkat. Barbi beszámolója a versenyről:


Még most is alig hiszem el, 7. hely, wow, de jó!:) Ennél már csak az jobb, hogy svéd csapattársnőm, Alexandra az EB arany után ma a szivárványszínű trikót is magára húzhatta! Hihetetlen… Power girl.:)

Mielőtt kijöttem ide sokat hallottam a kanadai pályákról, hogy így nehéz, így veszélyes, ilyen durva… Már nagyon vártam, hogy élőben én is megtapasztaljam. Az első kör után edzésen Apu várt a célnál, kérdezte milyen, de csak annyit tudtam mondani, hogy Európában is vannak nehéz pályák, de akkor ez valami más. Iszonyú jó volt, nagyon tetszett, teljes embert igényelt még edzésen is, nagyon igénybe vett, mint kondicionálisan, mint koncentrációban. Pont ettől volt igazi VB pálya. Aki itt Világbajnok lesz, annak nagy respect, tudja, miről szól a Mountain-Bike!

Hamvas Bálint
  Fotó: Hamvas Bálint

Nagyon izgatott voltam már a verseny előtti napon, pedig nem jellemző rám, nem tudom mi volt velem… Verseny előtt már teljesen kész voltam, így még talán soha nem izgultam, még jó, hogy 10-kor volt a rajt, meg is őrültem volna délutánig. Első sorba szólítottak, jó ez az 5-ös rajtszám.:) Nagyon jó érzés volt onnan indulni, kicsit mondjuk megilletődtem a sok fotóstól…:) Volt még egy nagy előnye, senki nem akadályozott a rajtnál. Meg is lett az eredménye, elsőnek rajtoltam és a rajtköröm (ami fél kör volt a pályán) is elég jól sikerült, 5. helyen jöttem ki, amit tartottam is 2 körön át, majd a 3.-ra nagyon elfáradtam és visszaestem a 9. helyre, de utána sikerült még feljönnöm a 7.-re!

Nem kezdtem be, Apuval azt beszéltünk, hogy nagy gázzal, de azért óvatosan kezdek, mert vigyázni kell ezen a pályán, ha oda vagy. Kis hiba és vége lehet a versenynek… Okos döntésnek bizonyult és ennek is köszönhetem a 7. helyem!

Szuper volt a közönség, egy élmény volt versenyezni. Köszönöm szépen az itthoni bíztatást és gratulációkat is, fantasztikusak vagytok, nagyon jó érzés! Apunak pedig köszönöm szépen újfent, amit itt értem tett, a legjobb vagy! Mondtam, hogy én kis csúszással ma szeretném megszerezni a szülinapi ajándékod, remélem azért valamennyire sikerült…:) Hamvas Bálint remek képeket csinált rólunk, közben szurkolt is, thank you neked is! Gergő eltörte a vázát ma pályajáráson, de úgy néz ki lesz bicója a holnapi versenyre. Zsolti, holnap hajrááá, jövök élőben szurkolni!:)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar siker a hegyikerékpáros vb-n!
Benkó Barbara kiváló eredménnyel, a 7. helyen zárta a 23 év alatti hölgyek olimpiai-krossz futamát a kanadai Mont Sainte Anne-ban zajló hegyikerékpáros világbajnokságon....
Tovább a teljes cikkhez »