Benkó Barbi és a lassan érkező bringák

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 31. 08:20
Viszontagságosra sikerült Benkó Barbara számára a tengerentúlra utazás a hegyikerékpáros világbajnokság előtt, még szerencse, hogy a programba felkészülési versenyként benne volt a windhami világkupa-forduló, így a héten sorra kerülő vb-n már pihenten állhat rajthoz Barbi az olimpiai szám U23 futamában, ahol kiváló helyezésre számíthatunk tőle.


A Rothaus Cube versenyzőnője, ahogy korábban beszámoltunk róla, 32. lett a vk-futamon, amivel 42. helyen zárta az összetettet a sportág legfelső elitjében.

Barbi és a magyar válogatott azóta már a vb-pályával ismerkedik Kanadában, s azt üzente, iszonyú kemény, izgalmas lesz a pálya, annyira technikás, hogy össze sem lehet hasonlítani az európai pályákkal. Még szárazon is, nemhogy esőben, ami persze csütörtöktől várható. Versenydrukk tehát a tetőfokon, de addig is lássuk, mi történt az elmúlt hétvégén:

„Furán indult már az utazásunk Amerikába. Párizsi átszállással kellett volna nekünk és a csomagjainknak is Bostonban landolni, de csak mi értünk át az Óceánon. Későn indult a gép Ferihegyről, lassan is utaztunk, nem engedtek leszállni, keringtünk Franciaországban, így mikor földet értünk éreztem, hogy nem fogjuk elérni a másik gépet. Majd a pilóta bemondta, hogy a bostoni átszállók jöjjenek azonnal előre, minket átvittek egy kisbusszal, ami már csak ránk várt 500 emberrel a fedélzeten… Biztos szerettek minket… Sejthető volt, hogy a csomagok le fognak maradni és be is jött. Már a vízumellenőrzésnél álltunk sorba, amikor bemondták a nevem a hangosba, hogy menjek a poggyászkezeléshez. Volt előnye is, soron kívül mentem át a határon, majd közölték, hogy 4 csomag Párizsban maradt. Meg sem lepődtem…

A bringám ideért, cipő, sisak volt nálam, ruha viszont nem. A fiúknál még ennyi sem volt… Közölték, hogy New Yorkba küldik még ma este, holnap pedig futár kihozza a hotelbe. Nem hozta, helyette péntek délben, verseny előtti nap érkezett. Addig egy ruhában 2 napig, edzés nélkül, nagyon jó volt, ideális VK finálé előtt… A lényeg, hogy ideért!

A pálya nekem nagyon tetszett, kemény volt rengeteg szinttel, a DH pálya feléig felmentünk egy körön belül…! Nagyon defektveszélyes volt a hegyes sziklák miatt. Nem tudom mitől, de nagyon fáradtnak éreztem magam végig, lehet, hogy még nem álltam át a 6 óra

időeltolódásra, meg picit meg is fáztam a légkonditól, de ennek ellenére azért 32. lettem, 4. U23-ban. Remélem jövő héten a VB sokkal jobb lesz! Nem vagyok maximálisan elégedett. Zsolti 80. lett, Gergő 18. a junioroknál. Ma átjöttünk Canadaba autóval, kíváncsi vagyok a pályára nagyon, állítólag iszonyú kemény. De hát VB lesz… Csütörtökön szurkoljatok majd nagyon légyszi, otthoni idő szerint 16:00-kor! Apunak köszönöm szépen a segítséget!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Botrányosan zárult a hegyikerékpáros vk
A világbajnokság előtt egy héttel került sor a hegyikerékpáros világkupa sorozat utolsó futamára Windham városában (08. 28. USA), sajnos azonban az olimpiai szám elit férfi összetett győztese, a svájci Nino Schurter nem...
Tovább a teljes cikkhez »