Benkó Barbi a technikás világkupáról

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 25. 10:35
Benkó Barbi beszámolója az offenburgi XCO világkupáról, ahol első olimpiai kvalifikációs pontjainkat szerezte:


Ideálisnak nem mondható vizsgaidőszak kellős közepén egy Világkupa, de most ez a helyzet állt elő. Mivel már csütörtökön leutaztunk, előre kellett hoznom pár vizsgát, így besűrűsödött a hét eleje és nem sok mindenre volt időm a napi 3-4 vizsgán és idegeskedésen kívül. A junior válogatottal utaztam le, Apu (Benkó László) vezetésével.

Mikor megérkeztünk, az itthonihoz hasonló hideg, esős, undorító idő fogadott, ami ennek a pályának abszolút nem hiányzott. Még pénteken is komplett szerviz kellett a bringának egy pályajárás után, majd szombatra drámai változás következett be és már 28 fok volt a juniorok versenyén. A pálya extrém gyorsan száradt a szélnek és az erős napsütésnek köszönhetően, a vasárnapi versenyre már csak a nagyon sűrű erdőrészeken maradt meg a sár.

10:45-kor pontban eldördült a rajtpisztoly a női mezőnynek. 41-es jónak mondható rajtszámom ellenére pocsék rajtom volt, megálltak előttem, a rajtkörben is nagy volt a tülekedés, ráadásul az első 2 körben egyáltalán nem éreztem az erőt a lábaimban. Mindehhez hozzájött, hogy egy fotós belevakuzott a szemembe és kb. 5 másodpercig semmit sem láttam, aminek következményeképp elestem egy csúszós gyökéren, egy abszolút nem technikás, egyszerű pályaszakaszon, pedig ezen a pályán ilyet tényleg nehéz találni.

Az ülésem és a kormányom is elferdült, de az ülést nem tudtam visszaállítani, úgy meg volt húzva, mire egy néző a segítségemre sietett és nyers férfierővel visszahajlította, csak úgy recsegett a karbon... Fájt hallani, féltem, hogy eltörik, de utólag átvizsgálva még minden ok.  Ez az akció kb. 8 helyembe és másfél percembe került... Pedig a verseny hátralévő részében sokkal jobban éreztem magam, csak a térdem fájt picit az eséstől, most egy szabályos smile alakú seb van rajta, nem tudom, hogy sikerült összehozni, mintha körzővel rajzolták volna...:)

Egyszerűen nem hiszem el, hogy képtelen vagyok esés nélkül abszolválni egy versenyt, még be sem gyógyult az egyik seb, már másik 3 van rajtam, iszonyatosan nézek ki... Mindez végül a 38. helyre volt elég, U23-ban viszont 4. lettem, ami azért igen jó. A Rothaus-Cube-ban csapattársnőim nagyon erősek, Alex 3. lett U23-ban, Hanna 20. összetettben.

Catherine Pendrel (CAN) nyert, Georgia Gould (USA) és Esther Süss (SUI) előtt. A fiúknál az Offenburgban is verhetetlen Absalon győzedelmeskedett, Schurter és Kulhavy előtt. Nagyon szeretem ezt a pályát, élvezet menni rajta, sok a technikás rész, a nézőknek is igen látványos, őrülten szurkolnak, ezt bizonyítja, hogy vasárnap 20.000-en látogattak ki... Köszönöm a szuper segítséget a csapatomnak (Freed, Philipp, Patrik) és Apunak!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar mérleg az offenburgi XCO VK-n
A pünkösdi hétvégén rendezték Offenburgban a hegyikerekesek idei, harmadik világkupáját, az olimpiai krossz-viadalnak az angol és a belga után adott a német város otthont. Magyar részről a felnőtt férfiak és nők mezőnye mellett...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Benkó kezdte az olimpiai pontgyűjtést
Benkó Barbara, a Rothaus-Cube versenyzője a 39. helyen végzett a németországi Offenburgban rendezett hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa-futamon. ...
Tovább a teljes cikkhez »