Bárhogy is, Valverde és Contador kell!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 31. 10:45
Hiába kapta meg végül kétéves eltiltását a korábbi Caisse D’Epargne csapat legnagyobb spanyol sztárja, a Vuelta- és sokszoros klasszikus győztes Alejandro Valverde, s annak ellenére, hogy Alberto Contador feje felett is lebeg Demoklész kardja, a Movistar gárdájának rájuk van szüksége hosszú távon. Mindezt a Movistar csapatvezetője, Eusebio Unzue nyilatkozta a Diario de Navarra újságnak.


Valverde, aki 2005 óta versenyzett a korábban Illes-Balears, majd Caisse D’Epargne néven futó csapatban, és nyert többek között Vueltát, Liège-Bastogne-Liège-t, Flèche Wallonne-t, Critérium du Dauphiné Libérét és három szakaszt a Tour de France-on, továbbra is szoros kapcsolatban van a Movistarral.

Együtt edz a csapattársakkal, és a menedzser, Eusebio Unzue megerősítette, hogy az Operación Puerto-ügyben való érintettsége miatt kiszabott kétéves eltiltásának lejárta, 2012 januárja után a Movistarban számítanak rá: „A korábbi személyes és munkakapcsolatot figyelembe véve, és azért is, mert jól ismeri a csapat működését, szándékaink szerint Valverde jövőre is a csapatunkat erősíti majd. Valverde egyike a legnagyobbaknak, és mint ilyen szintű versenyző természetesen más csapatok tervei között is szerepelhet a neve. Mi azonban idén is próbáljuk segíteni, és jelenleg, az eltiltása felét letöltve nem veszítette el jó formáját, így reméljük, amikor visszatér, velünk fog megállapodni.”

Unzue hosszú távú tervei között Alberto Contador is szerepel, annak ellenére, hogy a lausanne-i sport döntőbíróság másodfokú ítéletétől függően, akár még eltiltás is várhat rá a 2010-es Tour de France-on szolgáltatott klenbuterolra pozitív minta miatt, hiába fogadta el védekezését – a szennyezett hússal kapcsolatos történetet – a spanyol szövetség, majd mentette fel másfél hónapja. „Egyértelmű, hogy szeretném leigazolni, de előbb tisztázódnia kell a helyzetének, és jelenleg kétéves szerződése van. Rövid és középtávon ez bonyolult dolog” – tette hozzá Unzué.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mi újság Alejandro Valverdével?
A háromszoros világelső, több klasszikus egynapos és egyhetes körverseny, valamint a 2009-es Vuelta győztese, a spanyol Alejandro Valverde kétéves eltiltásának félidejéhez érkezett, még egy szezont kénytelen a pálya széléről...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Contador ellen a világszervezet is
Az antidopping világszervezet, a WADA is fellebbez a spanyol szövetség döntése ellen, aminek értelmében alig másfél hónapja felmentették a Tour de France klenbuterolra pozitív mintát produkáló győztesét, a spanyol Alberto...
Tovább a teljes cikkhez »