Az olasz sprinter 7 év után győzött

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 4. 23:37
A Lampre sprintere, Alessandro Petacchi 2004-ben indult utoljára a Tour de France-on, egy évvel előtte pedig négy szakaszgyőzelmet aratott. Most 36 évesen tért vissza. Így nyilatkozott győzelméről:


Nem mindennapi végjáték volt a mai, a bujással az utolsó kanyarban. Én nem láttam az esést, de láttam, hogy mindenki hihetetlenül gyorsan ment be a kanyarba, és senki nem akart fékezni. Utána igazi zűrzavar volt, ezért úgy döntöttem, hosszú hajrát nyitok.

Még mindig maradt nagyon kemény ellenfél, Mark Renshaw, és amikor támadtam, éreztem, hogy nehéz dolgom lesz az emelkedő befutón, de túltettem magam ezen, és úgy gondolom, szépen hajráztam.

Reuters
  Fotó: Reuters

Hét éve nem nyertem a Touron, és itt győzni mindig nagyon más, mint bárhol máshol. Ma reggel a startnál elég ideges voltam, de a nap folyamán újjászülettem, mint Tour-menő. Most kipihent vagyok

Nem gondolom, hogy ez meglepetésgyőzelem volt, mert azért jöttem, hogy sprinteljek és nyerjek. Most remélem, hogy sikerül ismételni, amikor minden sprinter ott lesz. De nem vagyok benne biztos, hogy Cavendish meg tudott volna verni, ha ott van, mert igazán jól hajráztam.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tour: elakadt a mezőny a befutó előtt!
Horrorbefutót hozott a 97. Tour de France első szakaszának hajrája Brüsszelben, ahol ritkán látható tömegbukás történt az utolsó kilométeren, miután célegyenesbe fordult a peloton. Súlyos sérülés nem történt. Huszonöt-harmincan...
Tovább a teljes cikkhez »