Az Aegon Cycling Team a CET-Miskolc GP-n

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 24. 08:23
Szerencsről ágyúszóra rajtolt a Central European Tour Miskolc GP UCI 1.2 –es viadala, amelyen az AEGON Cycling Team színeit Szabó-Biczók Márton, Kiss Gergely, Pintér Tamás, Molnár István, Verebélyi Viktor és Vígh Zoltán képviselték.


A mezőnyben a magyarok közül a Cube Balaton Team, Postás SE, az Ora Hotels – Carrera, a Cervelo Team Prolog és a Magyar Válogatott állt a rajtvonalhoz.  A versenyen erős nemzetközi mezőnnyel kellett felvenniük a kesztyűt, hiszen nem kevesebb, mint 11 kontinentális és három külföldi vállogatott csapat képviseltette magát, többek között a Loborika Favorit, Sava KK Kranj, Itera Katusha és a WSA – Viperbike.

A rajtot követően azonnal hatalmas tempóra kapcsolt a mezőny, az első 25 km átlaga  51,6 km/h  volt. Egymást érték a próbálkozások, amelyben az AEGON Cycling Team versenyzői is aktívan kivették a részüket.  Közel 30 km megtétele után az egyik szerpentines lejtmenetben a rossz úton hatalmas tömegbukás alakult ki a sor elején, melynek következtében többen feladni kényszerültek a viadalt. A bukásba Pintér Tamás is belekeveredett, aki szerencsésen megúszta néhány horzsolással, így sikerült visszaérnie a mezőnyre.

Eközben  elöl kialakult a nap szökése, nyolc versenyző lépett meg a főmezőnytől: Kvasina Matija és Kiserlovski Emanuel (Loborika Favorit Team), Atonov Mikhail (Itera - Katusha), Nagy Róbert (Dukla Trencin Merida), Dakteris Janis (National Team of Latvia), Dzamastagic Mark (SAVA), Schwaigher  Michael (WSA-Viperbike) és Dér Zsolt (Serbian National Team).

Ez a magyarok kivételével mindenkinek jól volt, hiszen minden nagyobb csapatból volt valaki a szökevények között, ezért Kiss Gergely és Ivanics Gergely (Magyar Válogatott) vezetésével élre állt a magyar sor és megpróbálták ledolgozni a 2 perces különbséget.  30 kilométerrel a vége előtt már csak 1 perc, 15 km-el  a vége előtt már csak 30 mp volt a hátrány. Ekkor azonban megbomlott az egység a főmezőnyben, az eddig pihenő külföldi csapatok elkezdték lószolni a sort, ezzel megtörve az egyenletes tempót.

Egy  18 fős sor kivált a főmezőnyből és üldözőbe vette az élen haladókat, akik eközben megkezdték a sprintet amelyen a Loborika Favorit Team versenyzője, Kvasina Matija diadalmaskodott Antonov Mikhail (Itera Katusha) és Nagy Róbert (Dukla Trencin Merida) előtt. Az AEGON Cycling Team versenyzői közül Pintér Tamás a főmezőnyben a 44., Szabó-Biczók Márton a 62., Molnár István 64., Verebélyi Viktor 82., Kiss Gegely 90. és Vígh Zoltán 93. helyen végzett.

A legjobb magyar, Solymosi Márton (Postás SE) a 38. helyen érkezett a célba, így az első napon sajnos nem sikerült a pontszerzés.

Holnap a Budapest GP –vel folytatódik a Central European Tour, amelynek befutója várhatóan 14.00 és 14.30 között lesz, az Árpád híd Pesti lábánal, a Népfürdő utcában. Mindenkit szeretettel várunk szurkolni a fiúknak.

A MISKOLC GP EREDMÉNYE:
Nr. Név: Csapat: Idő: Hátrány:
1 KVASINA Matija Loborika Favorit Team 3\'30\"55  
2 ANTONOV Mikhail Itera Katusha 3\'30\"59 3.179
3 NAGY Róbert Dukla Trencin Merida ai  
...        
38 SOLYMOSI Márton Postás SE 3\'31\"55 1:00.00
44 PINTÉR Tamás AEGON Cycling Team ai  
47 SIMON Péter ORA Hotels Carrera ai  
50 BISCHOFF Bálint Cervel Team Prolog ai  
51 DANCS Márton Postás SE ai  
62 SZABÓ-BICZÓK Márton AEGON Cycling Team ai  
64 MOLNÁR István AEGON Cycling Team ai  
69 PALOTAI Péter National Team of HUNGARY ai  
72 KISKÓ Gábor National Team of HUNGARY ai  
76 FEJES Gábor National Team of HUNGARY ai  
78 BERNÁRD Bendegúz Bence ORA Hotels Carrera ai  
82 VEREBÉLYI Viktor AEGON Cycling Team ai  
83 IVANICS Gergely National Team of HUNGARY ai  
86 CZIRÁKI István ORA Hotels Carrera 3\'32\"17 1:21.32
87 CSOMOR Zoltán National Team of HUNGARY 3\'32\"22 1:26.16
90 KISS Gergely AEGON Cycling Team 3\'32\"37 1:41.22
92 ARANY Gábor National Team of HUNGARY 3\'33\"00 2:04.21
93 VIGH Zoltán AEGON Cycling Team 3\'34\"00 3:04.56

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Horvát győzelem a mi Tourunk első napján
Ma került sor az idei legjelentősebb hazai országúti kerékpáros rendezvény, a Central European Tour első versenyére, az UCI 1.2 kategóriás Miskolc GP-re. A viadalról kontinentális csapatunk, az Ora Hotels-Carrera...
Tovább a teljes cikkhez »