Horvát győzelem a mi Tourunk első napján

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 23. 23:26
Ma került sor az idei legjelentősebb hazai országúti kerékpáros rendezvény, a Central European Tour első versenyére, az UCI 1.2 kategóriás Miskolc GP-re. A viadalról kontinentális csapatunk, az Ora Hotels-Carrera sportigazgatója, Stubán Ferenc számolt be:


Fotó: Vanik Zoltán

„10 éve nem volt ilyen színvonalas verseny Magyarországon, 14 nemzetből 119 fős mezőny, ebből 9 kontinentális csapat, a magyar, a lett, a szerb és az ukrán válogatott, valamint 8 további klubcsapat részvételével zajlott a Miskolc GP.

Ilyen versenyek kellenének, hogy előrébb lépjen a magyar kerékpársport, mondom ezt annak ellenére, hogy hazai szempontból nem volt túl eredményes a mai nap. A mi csapatunkból Lovassy Krisztián bukásba keveredett, bedagadt a térde és fel kellett adnia a versenyt, a többiek közül pedig többen megálltak hozzá segíteni.

Vanik Zoltán
  Fotó: Vanik Zoltán

A 158 kilométeres verseny látványos csapatbemutató után ágyúszóra indult el Szerencsről, és már az elején kialakult a nyerő nyolcfős elmenés, hazai versenyzők nélkül. A Loborikából ketten voltak, Kvasina Matija és Kiserlovski Emanuel, továbbá Atonov Mikhail (Itera - Katusha), Nagy Róbert (Dukla Trencin Merida), Dakteris Janis (National Team of Latvia), Dzamastagic Mark (SAVA), Schwaigher  Michael (WSA-Viperbike) és Dér Zsolt (Serbian National Team) vettek részt a szökésben.

Vanik Zoltán
  Fotó: Vanik Zoltán

A domborzatot tekintve 3 közepes dombot kellett leküzdeni, az utolsót 40 kilométerrel a cél előtt, ezeknek nem volt döntő jelentőségük. Az elmenés előnye 2 perc körül is volt, a magyar csapatok közül mindenki megpróbálta kivenni részét az üldözésben, a válogatott, az Aegon, a Balaton, a Cervelo, a Postás és az Ora Hotels is. A szökevénycsoport egy perc előnnyel ért célba, a Loborikából Kvasina támadott a végén, és három másodperccel hazaért.”

Vanik Zoltán
  Fotó: Vanik Zoltán

Holnap kerül sor az ugyancsak 1.2 kategóriás Budapest GP-re, érdemes kilátogatni 1 óra előtt a pesti alsó rakpart Árpád-híd felőli részére, ahol bárki szurkolhat a bringásoknak!

További fotók kapcsolódó galériánkban, IDE KATTINTVA érhetők el!

A MISKOLC GP EREDMÉNYE:

Nr. Név: Csapat: Idő: Hátrány:
1 KVASINA Matija Loborika Favorit Team 3\'30\"55  
2 ANTONOV Mikhail Itera Katusha 3\'30\"59 3.179
3 NAGY Róbert Dukla Trencin Merida ai  
...        
38 SOLYMOSI Márton Postás SE 3\'31\"55 1:00.00
44 PINTÉR Tamás AEGON Cycling Team ai  
47 SIMON Péter ORA Hotels Carrera ai  
50 BISCHOFF Bálint Cervel Team Prolog ai  
51 DANCS Márton Postás SE ai  
62 SZABÓ-BICZÓK Márton AEGON Cycling Team ai  
64 MOLNÁR István AEGON Cycling Team ai  
69 PALOTAI Péter National Team of HUNGARY ai  
72 KISKÓ Gábor National Team of HUNGARY ai  
76 FEJES Gábor National Team of HUNGARY ai  
78 BERNÁRD Bendegúz Bence ORA Hotels Carrera ai  
82 VEREBÉLYI Viktor AEGON Cycling Team ai  
83 IVANICS Gergely National Team of HUNGARY ai  
86 CZIRÁKI István ORA Hotels Carrera 3\'32\"17 1:21.32
87 CSOMOR Zoltán National Team of HUNGARY 3\'32\"22 1:26.16
90 KISS Gergely AEGON Cycling Team 3\'32\"37 1:41.22
92 ARANY Gábor National Team of HUNGARY 3\'33\"00 2:04.21
93 VIGH Zoltán AEGON Cycling Team 3\'34\"00 3:04.56

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az Aegon Cycling Team a CET-Miskolc GP-n
Szerencsről ágyúszóra rajtolt a Central European Tour Miskolc GP UCI 1.2 –es viadala, amelyen az AEGON Cycling Team színeit Szabó-Biczók Márton, Kiss Gergely, Pintér Tamás, Molnár István, Verebélyi Viktor és Vígh Zoltán...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hétvégén a mi Tourunkat rendezik: CET
2011. július 23-án szombaton a hazánk történelmében betöltött szerepéről is híres – a „Hegyalja kapujának” nevezett - Szerencs városából hagyományosan ágyúszóra indul az UCI Europetour-sorozat részeként szervezett...
Tovább a teljes cikkhez »