Armstrongék és a Rabobank transzferei

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 6. 09:37
A hétszeres Tour-győztes Lance Armstrong csapata, az amerikai Radio Shack és a holland Rabobank is új átigazolási híreket tett közzé a hétvégén.


A Radio Shack háza tájáról a talán legtehetségesebb fiatal amerikai, Taylor Phinney estleges távozása izgatja leginkább a kerékpárrajongókat. A nemzetközi szaksajtó az elmúlt héten gyakorlatilag már kész tényként kezelte a pálya világbajnok eligazolását az amerikai-svájci BMC csapatába.

A 20 éves versenyző pályafutása így tiszavirág életű lenne a Radio Shack gárdájánál, hiszen idén nyáron a Dán Körversenyen mutatkozott csak be piros mezben, előtte Armstrong utánpótlás csapatát, a Trek-Livestrongot erősítette. Az eligazolás okai valószínűleg pusztán az anyagiak: „A legfontosabb, hogy hosszú távra tervezhessek, és a probléma a Radio Shack csapatával, hogy a szponzorral csak egy további évre van szerződés” – nyilatkozta Phinney, ugyanakkor hivatalosan nem erősítette meg az átigazolást a BMC-hez: „Még senkivel nem írtam alá semmit.” – olvasható mikroblogján.

Az amerikai gárda érkezési oldalán a hétvégén újabb 3 versenyzőt jelentett be a hétvégén Johan Bruyneel: Jesse Sergent (22 éves, Trek Livestrong), Manuel Antonio Cardoso (27 éves, Footon-Servetto) és Michal Kwiatkowski (20 éves, Caja Rural).

Hivatalossá vált a Rabobank talán legnagyobb fogása is, a spanyol időfutambajnok, Luis León Sanchez is sajtóközleményben erősítette meg átigazolását a Caisse-ból a holland csapatba. LL Sanchez két évre írt alá „új utakat keresni”.

A Rabobank komoly erősítésbe kezdett Mencsov ellenére, bejelentésük szerint Matti Breschel (Saxo Bank), Maarten Wynants (Quick Step) és  Theo Bos (Cervélo) érkezése mellett további jó nevű versenyzők vannak még a célkeresztben, továbbá hosszú távon építenek Robert Gesinkre és Lars Boomra, valamint szerződést hosszabbítottak további 11 versenyzővel (Pieter Weening, Stef Clement, Gregor Brown, Jon Van Emden, Bauke Mollema, Paul Martens, Bram Tankink, Girscha Niermann, Steven Kruijswijk és Maarten Tjallingii).

A hétvégén a Katyusa is bejelentett 4 szerződéshosszabbítást: Mikhajil Ignyatyev, Pavel Brutt, Nyikolaj Truszov és Gyenyis Galimzsijanov is folytatják 2011-ben az orosz csapatnál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Armstrong utódja Dániában debütált
Lance Armstrong utánpótlás csapatának legtehetségesebb versenyzője, Taylor Phinney a ProTour gárdába, a Radio Shackba igazolt, s tegnap be is mutatkozott a vasárnapig tartó kiemelt kategóriás Europe-Tour viadalon, a Dán...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
ProTour: a legfrissebb mozgások
Tovább zsong a ProTour, folyamatosan érkeznek a hírek az újabb átigazolásokról, hosszabbításokról. Mai csokrunkban a régi-új Movistar csapat, és a Rabobank szerepel többek között....
Tovább a teljes cikkhez »