ProTour: a legfrissebb mozgások

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 24. 11:41
Tovább zsong a ProTour, folyamatosan érkeznek a hírek az újabb átigazolásokról, hosszabbításokról. Mai csokrunkban a régi-új Movistar csapat, és a Rabobank szerepel többek között.


Semmi meglepő nincs abban, hogy sorra hosszabbítanak szerződést a Caisse kerekesei az új névadó szponzor megjelenésével. A 25 éves spanyol sprinter, José Joaquín Rojas két évet írt alá, hasonlóan a korábbi pályavilágbajnok fehérorosz Vaszilij Kirijenkához. A kiváló 23 éves hegyimenő, Roberto Uran azonban még több nagy csapat ajánlatán is gondolkozik.

A Rabobankot érzékeny veszteség érte Mencsov távozásával, sőt, arról is szóbeszélnek, hogy két segítője, a kolumbiai Mauricio Ardila Cano és az orosz Dimitrij Kozoncsuk is a Geox kiszemeltjei között szerepel. A holland gárdát „serdülő kora óta erősítő”, 29 éves Jost Posthuma is közölte távozási szándékát, ő az új Schleck-féle luxemburgi csapatba tart. Az érkezők között a legfrissebb hírek a Quick Step 28 éves bringásáról, Maarten Wynantsról szólnak, aki gyorsasága mellett a szintén frissen igazolt dán Matti Breschelt is segítheti a klasszikusokon.

További hírek: Az Asztana csapata Jevgenyij Petrovval (Katyusa), és az olasz kerékpársport egyik mozgatórugójának fiával, a 24 éves hegyi menővel, Francesco Masciarellivel (Acqua&Sapone) erősített. A Lampre-ISD az új névadó szponzor ígérete szerint megkezdte az ukránok „betelepítését”: Vitalij Buts mellé az ISD ProContinental csapatából Gyenyisz Kostyjuk, Dimitrij Krivcov, Alexander Kvascsuk, Vitalij Kondrut és Ruzslan Podgornyij érkezik.