Armstrong top10-ben a Girón és a Touron!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 9. 07:29
A hétszeres Tour-győztes alig egy hónapja jelentette be hivatalosan végleges búcsúját, most mégis újabb tiszteletet parancsoló eredményt jegyezhet fel dicsőséglistájára, kevesen mondhatják el ugyanis magukról, hogy egy éven belül az első tízben végeztek a két legfontosabb GT-n…


Még mielőtt bárki azt hinné, hogy tiszavirág életűnek bizonyult a texasi visszavonulása, nem bolondult meg a „gyermekei sofőrjévé” avanzsált sztárbringás, a megtisztelő címkét Franco Pellizotti elmeszelésének köszönheti.

A másodfokú ítélet értelmében ugyanis az eltiltáson és pénzbüntetésen kívül 2009 májusától az eredményeit is törölték az olasznak, így – a kerékpársportban lassan már bevett szokás szerint – ismét át kell írni kicsit az almanachokat. Pellizottitól többek között 2009-es Giro-szakaszgyőzelmét, összetett harmadik-, illetve Danilo di Luca elmeszelése óta összetett második helyét vették el, valamint megfosztották 2009-es pöttyös trikójától, amivel a Tour de France hegyi pontversenyében díjazzák a legjobbat.

Giro-dobogós hellyel gazdagodott így például Ivan Basso, Carlos Sastre pedig szép csendben negyedikből ezüstérmes lett. Lance Armstrong pedig megérkezett a Top 10-be, így 2009-ben egy Giro 10. és egy Tour 3. hellyel büszkélkedhet visszatérése évében!

Reuters
  Fotó: Reuters

Az egész „kutyakomédiáról” az eltiltott olasz elkeseredetten nyilatkozott: „Csalódtam a sportban és az igazságszolgáltatásban is. Nem fogadom el ezt a büntetést, de mit tehetnék? Ez a kerékpár… A sportvezetők bármit megtehetnek, és meg is fognak, mert hagyjuk, hogy ezt tegyék. Nagyon erősek, és senki nem emeli fel a szavát ellenük. Semmit nem tehetek. Kiszállok az egészből, nem érdekel tovább a kerékpársport. Nem a korom vagy a büntetés kétéves időtartama miatt, egyszerűen azért, mert belefáradtam.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Másodfokon két év a Tour-hegyikirálynak
Franco Pellizottit hiába mentette fel az olasz antidopping szervezet, miután a nemzetközi szövetség (UCI) biológiai útlevél programja keretein belül eljárás indult ellene rendellenes vérképe miatt, az UCI fellebbezését követően...
Tovább a teljes cikkhez »