Andy Schleck élete Tour-formáját várja

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 1. 21:46
A tavalyi második, a luxemburgi Andy Schleck a cyclingnews.com portálon vezetett naplójában írta le érzéseit és az elmúlt napok történéseit a Tour de France rajtja előtt:


Az esélyesség terhe nyugszik a vállamon, az egyik favorit vagyok – mindenki erre emlékeztet állandóan – de kipihent vagyok és nyugodt. A felkészülésem nagyon jól sikerült – nem tökéletesre – de a jó formának verseny közben kell kicsúcsosodni, és remélem, hogy mikor elérjük a Pireneusokat, életem legnagyobb formájában leszek.

Egy profi szintű versenyzőnek tudnia kell kezelni a ránehezedő nyomást, egy reflektorfényben lévő bringásnak – ha úgy tetszik – ez benne van a munkaköri leírásában. Hála istennek, igazán jó emberek vesznek körül: a csapattársaim, a személyzet, és természetesen a bátyám, aki remélem szintén erős lesz a Touron.

Reuters
  Fotó: Reuters

Sok spekuláció jelent meg arról, hol folytatom jövőre, de a legtöbb, amit mondhatok, hogy nincs ezzel kapcsolatban semmi hírünk Frankkal, teljesen a Tour de France-ra koncentrálok. Ha mindenképpen akarjátok tudni, négy opcióm van: maradok Bjarnéval (Riis-szel a Saxo Bank utódcsapatánál), Kim és Brian új csapata, és két másik lehetőség, amiről még nem beszélnék. De jelen pillanatban a Saxo Bank versenyzője vagyok, és a legfontosabb a Tour de France, s hogy minél jobb helyen végezzek a versenyen.

Beszéltem Bjarnéval a Svájci Körverseny alatt, s biztos vagyok benne, most is fogunk beszélni a jövőről. Vannak lehetőségeim, de hivatalos tárgyalásokat még nem folytattunk Bjarnéval, amit el sem kezdhetünk addig, amíg nincs új szponzora a csapatnak.

A formámat illetően éppen felépülőben vagyok. Miután megnyertem a luxemburgi időfutam-bajnokságot, buktam edzés közben. Egy nagy kő volt az úton, nem tudtam kikerülni, a többit elképzelhetitek. Mint tavaly, amikor elütött egy autó tavaly, az első dolgom volt, hogy ellenőriztem, nem tört-e csontom. Szerencsére nem volt gond, de sok bőr leégett rólam. Fáj egy kicsit, de tudok edzeni szombatig.

A szerda és a csütörtök a kockaköves szakaszok felderítéséről szól. Nem lehet eleget edzeni az ennyire nehéz terepen. Megpróbálom majd a lehető legkevesebb energiát használni, tartalékolni, amennyit csak lehet. Egy versenyzőnek arra is vigyázni kell, nehogy pont a Tour előtt megbetegedjen, vagy megsérüljön. Az egész évet azzal töltöttük, hogy jól felkészüljünk erre a versenyre, de teljesen más dolog lesz majd odarakni magunk élesben.

Reuters
  Fotó: Reuters

A célom a győzelem, de nagyon hosszú lesz ez a Tour. A kockakövek Belgiumban, az oldalszél Hollandiában, az Alpok és a Pireneusok. Az alpesi szakaszok nehezek lesznek, de nem ott lesz a döntő akció, mert a legjobbak nem akarják majd ellőni a puskaport a Pireneusok előtt, ahol még nehezebb dolgunk lesz. Akarjátok, hogy jósoljak? Lássuk csak… Az első három a Tourmalet befutó után már nem fog változni Párizsig.