Az új "Schleck-csapat" a Saxo Bank vége?

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 28. 22:32
Egyre több hitelt kell adnunk annak a teóriának, miszerint Andy és Frank Schleck köré épülhet jövőre egy új profi kerékpáros csapat, a jelenlegi Saxo Bank alapjain.


Ezt támasztja alá a Saxo Bank sportigazgatója, a dán Kim Andersen legfrissebb nyilatkozata, miszerint nem kíván tovább Bjarne Riis csapatvezető oldalán dolgozni, és a Schleck testvérekkel, luxemburgi szponzorokkal egy vadonatúj csapatot kívánnak létrehozni.

A dán sportvezető személye tulajdonképpen garancia arra, hogy az új csapat valószínűleg a Saxo Bank alapjaira épülne, a versenyzőket és a stábot is beleértve, csak éppen Riis nélkül. Az elméletnek azért is van létjogosultsága, mert Riis még mindig nem talált szponzort csapatának 2011-re, a Saxo Bank pedig jövőre kiszáll, mint szponzor. Tulajdonképpen arról van szó tehát, hogy a jelenlegi főnöktől szabadulna meg a csapat magja.

Szintén jelzésértékű, hogy Bjarne Riis tulajdonképpen nem cáfolta az értesüléseket, csupán arra hívta fel a figyelmet, hogy egyelőre még egy nagy közös célnak kell mindenki szeme előtt lebegni: a hétvégén kezdődő Tour de France-nak…