A világelső elhatárolódott a sajtótól

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 15. 10:55
A 2010-es profi kerékpáros világranglista éllovasa, Joaquím Rodriguez markánsan elhatárolódott a sajtómegjelenésektől (AS), melyek szerint a spanyol körverseny bemutatóján az mondta volna, hogy: „Ha Mosquera csalt, azt akarom, hogy diszkvalifikálják!”


"Szeretném világossá tenni, hogy soha nem fejeztem ki sem olyan kívánságomat, hogy megbüntessék, sem olyat, hogy hagyják békén. Nekem ehhez az ügyhöz semmi közöm, oldják meg az illetékes szervek.

Én Mosquera ügyével kapcsolatos kérdésre azt mondtam a Vuelta prezentációján, hogy nem értem, miért szükséges ennyi idő a megoldáshoz, mert ha nem történt semmi, akkor csak rontják az ő, a Vuelta és a kerékpársport megítélését; ha pedig végül megbüntetik, azt sem jó sokáig húzni, mert már bemutatkozott új csapatával, és megint csak a kerékpársport megítélésének ártana a dolog. Az én esetleges dobogós helyezésemmel kapcsolatban kifejtettem, hogy hiába diszkvalifikálnák, az már soha nem lehetne ugyanaz, mert ott, a Madridban elért eredmény számít, nem a januárban vagy februárban kihirdetett.

Azzal, hogy a számba tettek olyan mondatot, amit nem mondtam , kényelmetlen helyzetbe hoztak egy versenyzőtársam előtt, akiről nem bizonyosodott be, hogy bűnös." - áll a Katyusa kerekesének közleményében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mosquera köszöni az ál-doppinghíreket
A spanyol szaksajtóban több helyen megjelent, hogy az idei Vuelta ezüstérmese, Ezequiel Mosquera értesítést kapott a doppingellenes ügynökségtől (WADA), miszerint nem találtak EPO használatára utaló nyomokat a spanyol...
Tovább a teljes cikkhez »