Mosquera köszöni az ál-doppinghíreket

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 4. 07:54
A spanyol szaksajtóban több helyen megjelent, hogy az idei Vuelta ezüstérmese, Ezequiel Mosquera értesítést kapott a doppingellenes ügynökségtől (WADA), miszerint nem találtak EPO használatára utaló nyomokat a spanyol körversenyen adott mintái újravizsgálata során.


Mosquera és csapattársa David Garcia szervezetében a Vuelta alatt (szeptember 16.) végzett doppingtesztek hidroxietilt mutattak ki, ami a vérdoppingok (EPO) egyik fedőszere, tehát használatukra utal, azonban még nem doppinglistás szer.

A minták további vizsgálata során a kölni laboratóriumban Garcia esetében találtak is EPO használatára utaló jeleket, Mosqueránál egyelőre nem, folyik a vizsgálat, de a 35 éves versenyző versenyengedélyét nem függesztette fel a sem a nemzetközi, sem a nemzeti szövetség. Mosquera folyamatosan tagad, ennek ellenére új csapata, a Vacansoleil a ProTour licencek kiadása előtt összeállított csapatrangsor összeállításakor már kérte a nemzetközi szövetséget, hogy „biztos, ami biztos” Mosquera pontjai nélkül számolja ki eredményüket.

Mosquera is reagált a hírekre, kijelentve, hogy nem kapott levelet a WADA-tól, ugyanakkor ismét hangoztatja, semmilyen tiltott szert nem használt:
„Köszönöm a különböző médiumoknak, hogy ilyen híreket jelentettek meg, mert biztos vagyok benne, hogy jó szándékkal tették, de azt kell mondjam, hetek óta semmilyen értesítést nem kaptam a WADA-tól, bárcsak minden ilyen egyszerű lenne. Szeretném mindenki számára garantálni, hogy nem éltem EPO-val, sem fedőszerrel vagy anélkül, más kérdés, hogy megkérdőjelezték a hitelemet ez ügyben… az idő mindent megold majd, köszönöm mindenkinek.”

Időközben a WADA is hivatalosan cáfolta a spanyol lapértesüléseket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mosquera csapattársát megfogták EPO-val
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség felfüggesztette a spanyol David Garcia da Pena versenyengedélyét, ugyanis a Spanyol Kerékpáros Körversenyen, szeptember 13-án levett vizeletmintájából EPO használatát mutatták ki....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mosquera adja az ártatlant, nem kokszolt
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) részéről is megerősítették hivatalos közleményben, hogy a Xacobeo Galicia spanyol versenyzőinek, az idei Vuelta ezüstérmesének, Ezequiel Mosquerának és David Garcia Da Peñának értesítést...
Tovább a teljes cikkhez »