A profik rövidtávon edzettek hosszútávra

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 3. 21:14
Hannes Genze és Andreas Kugler Az MVM Duna Maraton 35 kilométeres rövidtávját választották átmozgatásnak a szombati 100 kilométeres verseny előtt. Az edzésre magyar bringások is elkísérték a két illusztris vendéget a Visegrád környéki tekerésre. Szóba került a taktika, gumiválasztás, talajviszonyok és még sok minden más…


A tekerés ebéd után, egy hatfős társaságban kezdődött, Kuglerék főszponzorának hazai forgalmazóján kívül becsatlakozott az osztrák Martin Huber, a világ egyik legismertebb egynapos hegyikerékpár versenyének, a Salzkammergut Trophynak a főszervezője.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A Pap rét felé vezető aszfaltutat természetesen szárazon sikerült abszolválni és a pálya további részein sem volt gond a héten sokat emlegetett sárral. Miután kétfelé vált a társaság, Lukács Bálint, az LTV Merida Racing versenyzőjének vezetésével a kis boly tett egy kanyart Pilisszentlászló, a Kisrigó vendéglő felé.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Mivel a lazább talajú részeken is mindenhol lehetett találni jól tekerhető nyomot, a pocsolyák ellenére megszületett a döntés, el lehet felejteni a sárgumit, maradnak a jól bevált általános használatú külsők. Legfeljebb a Dobogókő mögötti hurokban található saras részeken nem vállalnak rizikót.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Arról is beszéltek a maratonmenők, hogy mivel nem ismerik a pályát, a táv derekáig mindenképpen megpróbálnak majd együtt maradni, tartani a lépést a legjobb magyarokkal, aztán a hajrában kiderül majd, kiben maradt több erő. Nem jó hír a hazai versenyzőknek: a hosszú táv utolsó húsz kilométerét már ismeri az Európa-bajnok!

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Természetesen a technikai hiba sem maradhatott el, ami defekt formájában érkezett. Persze, hogy, hogy nem, minket, „a hazai pályán” száguldozó magyarokat ért utol a technika ördöge, nem a külföldi profikat.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A tekerés után persze következhetett a pihenés, a masszázs és a készülődés a szombati versenyre, mellékesen „Kugli” szoros barátságot kötött a rajtcsomagban talált férfimagazinnal is, hevesen érdeklődve a magyar lányokról…

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás