A neon-Wilier rejtélye: Szegát kérdeztük

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 15. 11:25
Már tavaly óta megszokhattuk, hogy az olasz első osztályú bringás csapat, a Lampre-ISD kiemelt kerekesei a többiekhez képest egyedi neonsárga designnal ellátott Wiliereket hajtanak, így Damiano Cunego is, aki jelenleg vezeti a Svájci Körverseny összetettjét.


Szeghalmi Bálintot, aki a múlt héten a Criterium du Dauphine viadalon vett részt Franciaországban, megkérdeztük, milyen különbségek vannak a megkülönböztetett színű Cento1 SLR kerékpárok, és az általa használt „natúr” Cento1 SLR között.

Sajnos különösebb ördöngösség nem derült ki, a rövid válasz, hogy a festésen kívül az égvilágon semmi, de azért Szega mesélt kicsit a bringáról, miután már huzamosabb ideig használta.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Egy iszonyatosan merev kerékpárról van szó, ezt alátámasztndó, ha ránéz az ember a vázra, egymást érik az erre utaló feliratok is, plusz a jelzés: 60 tonna szakítószilárdságú karbonnal van dolgunk.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Érdekes részlet a középrész, az integrált csapággyal, és a kormánycsapágynál is brutál merev a gép, itt viszont vn egy apró részlet, amit furcsa volt megszokni: nem ívelt, hanem szögletes a homlokcső, így ha elfordított kormánynál lenéz az ember, néha meghökken kicsit, ahogy elválnak egymástól az elemek.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

A szett Campa Record,  Super Recordot ritkán teszik fel  ProTourban is, igazából vajmi kevés különbség van a kettő között.

Takács Tamás
  Fotó: Takács Tamás

Wilier kerékpárok Magyarországon: KATTINTSON IDE!