A Liquigas és a Vacansoleil új névadói

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 7. 09:17
Új névadó szponzorok tűnnek majd fel jövőre a rajtlistákon a Liquigas-Doimo és a Vacansoleil profi országúti csapatoknál, bár az olasz gárdánál csak névadói minőségben jelent ez változást.


Ivan Basso csapata Liquigas-Cannondale néven fut majd 2011-től, szorosabbra fűzve az együttműködést és persze anyagilag mgasabb szintre elmelve a szponzorációt a bringákat eddig is szállító amerikai gyártóval. A legjobb olasz gárda továbbra is a csúcsmodellt, a SuperSix kerékpárokat hajtják majd.

A holland Vacansoleil egy belga névadó szponzorral erősít, Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team néven fut majd. A DCM (De Ceuster Meststoffen) környezetbarát mezőgazdasági termékekkel foglalkozik, és három évre kötöttek megállapodást. Új lesz a kerékpár is, Batavusról Ridley-re váltanak.

A 2011-es szezonra mindkét csapat profi első osztályú licencért folyamodott a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnél, azonban míg az olaszok újítást kérelmeztek, és 99%, hogy jövőre is a legmagasabb osztályban folytatják, addig a Vacansoleilnek Ricco és Mosquera kétes ügyei, és a tavalyihoz képest kevésbé eredményes szezonjuk miatt vajmi kevés esélyük van az elithez tartozni.