A Lampre és Szeghalmi Bálint új Wilierje

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 26. 09:53
A Team Lampre-ISD csapat tagjai Darfo Boario Terme-ben a szokásos év végi első összetartás alatt átvehették a 2011-es szezonban használatos új Cento1 Superleggera Racing (SLR) kerékpárokat a Wilier Triestina vezetőjétől - Andrea Gastaldello-tól.


Természetesen az ünnepi ceremónián részt vett Giuseppe Saronni, a csapat elsőszámú vezetője valamint a gárda három sztárversenyzője is. A csapat – és egyben a profi kerékpáros első osztály – egyetlen magyar versenyzője, Szeghalmi Bálint is ilyen Wiliert hajt majd jövőre.

A Cento1 SLR a Wilier Triestina zászlóshajója a 2011-es modellpalettán, amely a már jól ismert Cento1 Superleggera továbbfejlesztett verziója. A fejlesztés döntően a profi versenyzők igényei és tapasztalatai figyelembe vételével történt, így az új modell kimondottan verseny célokra lett optimalizálva. Az integrált nyeregcsővel és középcsapágy-házzal rendelkező Monocoque Carbon váz átlagos súlya mindössze 920 gramm, a színe matt fekete.

 

A Wilier Cento1 SLR  

Az új SLR kitűnő egyensúlyt képez a rendkívül alacsony súly és az egyedülálló merevség és szilárdság között. A kiváló merevség – súly kombináció elsősorban az egyik legjobb karbon alapanyagnak köszönhető, ezáltal a kiemelt stressz-zónákban 30 tonna ellenállással, szakító szilárdság szempontjából pedig a hihetetlen 60 tonnás ellenállással rendelkezik a váz. A ZnO (Nanoparticles Zinc Oxide) tartalmú gyanta használata lehetővé teszi egy un. LIT öntőforma használatát, amely a váz belső felületén is egyenletes és sima szálelosztást biztosít. Az így kialakított speciális karbon felület garantálja a maximális ellenállást a fellépő vibrációk káros hatásaival szemben.

Az oversize integrált csapágyház egy precíziós CNC megmunkálású alu betét, amely kialakításából adódóan optimalizálja a megfelelő erőátvitelt és biztosítja a rendkívül kedvező súlyt is. Az új Monocoque Carbon kormánycsapágy-ház megoldás szintén jelentősen csökkenti a váz súlyát.
Az új SLR modell az új technológia és az egyedi stílus egyik legjobb keveréke.
A versenyzők továbbra is Campagnolo Super Record szettel és Fulcrum kerekekkel szerelt gépeket használnak.

Szeghalmi Bálint  

Remélhetőleg az elkövetkezendő versenyszezonban a legjobb Wilier konstrukció számtalan sikerhez segíti a Team Lampre kerekeseit, többek között Alessandro Petacchit, Damiano Cunegót, Michele Scarponit vagy éppen Szeghalmi Bálintot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sajtótájékoztató: Szega a ProTour-ban
Ma délelőtt egy óbudai étteremben hivatalos sajtótájékoztató keretében is bemutatkozott az olasz Lampre-ISD versenyzőjeként a 2011-es szezon egyetlen magyar ProTour versenyzője, Szeghalmi Bálint....
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: kerékpártech