Sajtótájékoztató: Szega a ProTour-ban

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 27. 23:10
Ma délelőtt egy óbudai étteremben hivatalos sajtótájékoztató keretében is bemutatkozott az olasz Lampre-ISD versenyzőjeként a 2011-es szezon egyetlen magyar ProTour versenyzője, Szeghalmi Bálint.


A 30 éves bringás, aki korábban már versenyzett Olaszországban, a Cinelli színeiben, elsősorban arról beszélt, milyen út vezetett idáig, a legmagasabb osztályba, valamint mire számít magától a következő szezonban.

Szeghalmi edzője, az országúti és hegyikerékpáros szakágban, valamint triatlonban is sikeres versenyzőkkel dolgozó Pócsföldi Ottó lelkesen beszélt arról a 10 éves munkáról, ami alatt a hegyikerékpárosként kezdő Szegából 2007-re magyar bajnok, most pedig ProTour versenyző lett.

Takács Tamás
Pócsföldi Ottó, Szeghalmi Bálint, Kiss György (és a Wilier bringa)
Fotó: Takács Tamás

A szerződés létrejöttében is Szeghalmi egy korábbi edzőjének, Sandro Lericinek volt főszerepe, akivel még a pécsi Cornix kontinentális gárdájában dolgozott együtt. Sandro miután 2011-re a Lampréhoz szerződött, és ezt a szponzori érdekek is lehetővé tették, a jó kapcsolatra való tekintettel magyar versenyzőként Szegát segítette szerződéshez.

Szeghalmi a múlt héten olaszországi sportközpontban vett részt terheléses teszteken és különböző vizsgálatokon, melyek jó eredményt hoztak. A Lampre 30 fős kerettel dolgozik majd jövőre, első közös edzőtáboruk decemberben lesz Olaszországban, ahol a magyar profi is találkozik majd a csapattársakkal.

Takács Tamás
Szega sorra adta az interjúkat, képünkön Sipos Jánossal (MR és EuroSport)
Fotó: Takács Tamás

A korábbi magyar bajnok elmondta azt is, tudja, hogy új csapatában elsősorban segítőként számítanak rá, esetleg kisebb kategóriás versenyeken lehet esélye főszerepet játszani, de bízik benne, hogy előbb-utóbb, kemény munka árán összejöhet a részvétel valamelyik nagy háromhetesen is.

Itthon valószínűleg csak a bajnokságokon láthatjuk majd Szegát versenyezni, hiszen ProTour csapatként a Lampre nem indulhat alacsonyabb kategóriás versenyeken, amilyeneket hazánkban rendeznek. A fő vadászterület Olaszország lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ismét magyar versenyző a Pro Tourban!
Stubán Ferenc szövetségi kapitány értesülései szerint ismét lesz magyar kerékpáros a sportág legmagasabb országúti kategóriájában, a Pro Tour-sorozatban....
Tovább a teljes cikkhez »