A Girón is Armstrong ügye okán kutattak?

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 24. 09:01
Tegnap az olasz rendőrség antidopping kommandója átkutatta a Giro d’Italián részt vevő amerikai Radio Shack – a januári Tour Down Under után visszavonult Lance Armstrong csapata – szállását és gépjárműveit.


Az akciót összefüggésbe hozzák az amerikai CBS csatornán vasárnap adásba került „60 Perc” műsorban elhangzottakkal, Armstrong korábbi csapattársa, Tyler Hamilton vádjaival a korábban U. S. Postal néven működő csapaton belüli szisztematikus doppingolással kapcsolatban.

Az olasz rendőrség kinyilvánítottan partner az Egyesült Államok hatósága által folytatott szövetségi nyomozásban, nemrégiben az ezredforduló híres olasz doppingdokija, Michele Ferrari és Lance Armstrong jó kapcsolatán elindulva kezdtek bele a szálak felgöngyölítésébe. A Radio Shack csapatában jelenleg az ukrán Jaroszlav Popovics az egyetlen olyan Giro-résztvevő, aki a U. S. Postalban is Armstrong oldalán tekert, akinél tavaly novemberben már szintén tartottak házkutatást és lefoglaltak nem azonosítható gyógyszerkészítményeket. Hogy a tegnapi razzia során találtak-e „hasznos anyagot”, egyelőre nincs információnk.

A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Lance Armstrong leleplezése „60 Percben”
Vasárnap este adásba került az amerikai CBS hírcsatorna „60 Perc” című riport-showműsora, ami a hétszeres Tour-győztes amerikai Lance Armstronggal kapcsolatban próbálta feltárni, hogyan doppingolt a texasi és csapata, a U. S....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bűnözőként bántak Armstrong segítőjével
November 3-án, Los Angelesben, szövetségi törvényszék előtt kihallgatták a hétszeres Tour-győztes, Lance Armstrong és egykori csapata, a U. S. Postal berkein belül feltételezett szisztematikus doppinggal való visszaélés ügyében...
Tovább a teljes cikkhez »