A brit sztársprinter brit sztárcsapatban

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 16. 09:25
A brit szaksajtóban - annak ellenére, hogy augusztusban kezdődik az átigazolási időszak a profi kerékpársportban – kész tényként kezelik, hogy napjaink leggyorsabb országúti sprintere, Mark Cavendish hazája WorldTour gárdájában, a Sky-ban folytatja jövőre.


A brit szupersprinter, akinek idén jár le szerződése a HTC-HighRoad csapatával, a hírek szerint visszautasíthatatlan, évi 1,7 millió eurós ajánlatot kapott a Team Sky-tól, melynek vezetése a legjobb brit GT-menő, Brad Wiggins mellett szeretné tudni a legjobb brit sprintert is.

„Cav-nek lejár idén a szerződése, utána meglátjuk, mi történik. Ha elmegy, pokolian fog nekünk hiányozni” – nyilatkozta a hír kapcsán a HighRoad sportigazgatója, Brian Holm, de előre tekint, mondván Cavendish nélkül is sikeresek maradhatnak: „29 versenyt nyertünk idén, Cavendish nélkül ez a szám 25 lenne. Őrá mindig nagy biztonsággal építhetünk a Touron, de vannak új reménységeink, például John Degenkolb. Egyébként a legtöbb versenyző képes nyerni és fejlődni a HighRoad csapatában. Ezek után kapnak olyan ajánlatokat más csapatoktól, amivel nem tudunk lépést tartani – és elhagynak minket. Nincs okunk érzelgősnek lenni emiatt. Elmennek, mert többet kereshetnek, és általában utána elmaradnak a győzelmek…”