Spitzmüller nyert és először bajnok

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 9. 14:50
Durrant a pezsgő, szólt a „Szép volt Spici"! Spitzmüller Csaba ugyanis megnyerte a Mecsek-ralit, az ob hetedik, utolsó futamát, és ezzel megszerezte pályafutása első abszolút bajnoki címét. Turán Frigyes lett az összetett ezüstérmese, míg Benik Balázs a harmadik helyen végzett. Vizin Lászlónak ez volt az utolsó versenye, s 27 év után visszavonul.


Fotó: Ember Ferenc

 

Igazi fesztiválhangulat jellemezte Pécset és környékét, a magyar rali országos-bajnokság utolsó futamának helyszínét.

A száguldáson volt minden, bajnokot avattak, s a vasárnapi etapokon is több kicsúszás, karambol, megpördülés történt, Vizin László lett a második, míg Turán Frigyes a harmadik.

Spitzmüller Csaba büszke lehet teljesítményére, s összességében megérdemelten nyerte meg az idei versenyfutást.

Karrierje első diadalát természetesen pezsgőzéssel és egy nagy tortával ünnepelték meg Kazár Miklós navigátorral. Ráadásként pedig az autó tetejére pattanva vigadtak.

Összetettben Spitzmüller mögött a képzeletbeli dobogó második helyét Turán, a harmadikat a címvédő Benik Balázs szerezte meg.

Negyedik lett a remekül hajrázó, s 27 évnyi versenyzést követően visszavonuló Vizin László.

A veterán pilótát meg is ünnepelték a többiek, tiszteletüket azzal fejezték ki, hogy a vállukra vették és hosszú percekig éltették. Nemes és megható gesztus volt.

A hétfutamos ob nyitóviadalát, az április elején lebonyolított Eger-ralit Benik nyerte, a májusi Miskolc-ralin Turán diadalmaskodott, míg a legutóbbi öt versenyen (Szombathely, Veszprém, Ózd, Nyírád, Pécs) Spitzmüller Csaba volt a leggyorsabb.

MECSEK-RALI, NEM HIVATALOS VÉGEREDMÉNY:
1. Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer WRC) 1:22:25.5 óra
2. Vizin László (Subaru Impreza WRC) 1:16.8 perc hátrány
3. Turán Friges (Mitsubishi Lancer EVO) 1:43.3 p. h.
Az Allianz-rali teljes távja 563,85 km volt, a viadalra több mint száz páros nevezett.