Kikapott, de élen a New England

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 3. 09:15
Bár kikapott az Indianapolis Colts otthonában, mégis első helyre lépett csoportjában a New England Patriots az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) kilencedik játékhete után. Az eddigi meccseken fantasztikusan szereplő Tennessee Titans együttesének hosszabbításra volt szüksége, hogy legyűrje a Green Bay Packerst.


Egy irányítónyi különbség volt az Indianapolis Colts - New England Patriots mérkőzésen. Payton Manning két touchdownpasszt jegyzett, míg a vendégek irányítója, Cassel mindösszesen egy eladott labdát tudhatott magáénak. A találkozó harmadik negyedében még felcsillant a remény a Pats előtt (amikor 13-7-re vezettek), ám ez az állapot mindössze négy percig tartott.

A Colts ezzel 4-4-re módosította mérlegét. A New England veresége ellenére is a csoport élére került, mivel a hármas holtversenyből több győzelmet számolnak egymás ellen, mint két riválisuk: a Jets és a Buffalo Bills.

Az ok, amiért a Patsnek esélye volt ismét a csoport élére ugrani a Buffalo újabb, New York Jets elleni botlása. Bár a veterán Brett Favre (Jets) nem csillogott, a védelem nagyot játszott: a hazaiak irányítójának, Tony Edwardsnak két átadását is lekapcsolták, valamint Abram Elam révén - egy 92 yardos (!) visszafutással - egy touchdownt is letettek az asztalra. A végeredmény több mint meglepetés: 17-26.

Ezzel a győzelmével a Jets az egymás elleni meccseken elért több győzelemmel megelőzte a Buffalót az AFC Keleti csoportjában. A Bills egyetlen játékhét alatt két helyet csúszott vissza.

Ha már a Keleti csoportnál tartunk, említsük meg a negyedik csoporttagot is. A Miami Dolphins ugyanis ismét váratlan – és magabiztos – győzelmet aratott a hétvégén. A szenvedő fél ezúttal a Denver volt, amelyet 26-17-tel léptek le Penningtonék. Győzelme ellenére a Dolphins csak 4-4-es mérleggel áll, és hajtja a másik három csoporttársat.

Óriási gondok vannak Dallasban: a Cowboys vasárnap a csoportrivális New York Giants otthonában szenvedett 35-14-es, kiütéses vereséget. A probléma forrásai: nincs Tony Romo, nincs megfelelő irányító, aki pótolná őt, összecsuklott a támadófal.

Eli Manningéknek ezzel szemben még az is belefért, hogy a Super Bowl győztes irányító ajándékozzon egy touchdownt a vendégeknek. Győzelmével a Giants egy lépésnyi előnyt szerzett a „halálcsoportban” (NFC-Kelet), míg a Cowboyokat még a Philadelphia is megelőzte, így visszacsúsztak az utolsó helyre.

A rendes játékidőben nem, de a hosszabbításban már sikerült nyernie a Tennessee Titans csapatának. Az NFL legnagyobb meglepetésének számító Titans hazai környezetben 19-16-ra tudta legyőzni a Green Bayt. A mezőnygólok csatáját Rob Bironas nyerte, aki egy 41 yardos sikeres kísérlettel tette föl az i-re a pontot, megnyerve csapatának a meccset. A Titans következő útja Chicagóba visz.

A Packers szurkolói nagyban reménykednek, hogy a Titans 8-0-ás mérlegét 9-0-ra fogja duzzasztani, mivel a csoportrivális Bears győzött a héten, így befurakodott az első helyre.

T.J. Houshmanzadeh, a Cincinnati Bengals elkapója megígérte a szurkolóknak, hogy nem mennek el a 0-16-os mérlegig. Az ígéretet már vasárnap betartották: nagy meglepetésre legyőzték a Jacksonville Jaguars csapatát 21-19-re – a Jaguars ráadásul a negyedik negyedben kapaszkodott vissza a meccsbe, 16 ponttal.

 

Észak-amerikai profi amerikai futball-liga (NFL), ALAPSZAKASZ,
A 9. JÁTÉKHÉT EREDMÉNYEI:
Buffalo Bills - New York Jets 17-26
Chicago Bears - Detroit Lions 27-23
Cincinnati Bengals - Jacksonville Jaguars 21-19
Minnesota Vikings - Houston Texans 28-21
Tennessee Titans - Green Bay Packers 19-16 (hosszabbítás után)
St. Louis Rams - Arizona Cardinals 13-34
Kansas City Chiefs - Tampa Bay Bucanneers 27-30 (hosszabbítás után)
Denver Broncos - Miami Dolphins 17-26
New York Giants - Dallas Cowboys 35-14
Oakland Raiders - Atlanta Falcons 0-24
Seattle Seahawks - Philadelphia Eagles 7-26
Indianapolis Colts - New England Patriots 18-15

Magyar idő szerint kedd hajnalban játsszák:

Washington Redskins - Pittsburgh Steelers 02:30