KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "MULESIKLAS"
Duplázott a németek olimpiai üdvöskéje 2010. február 27. 10:44 A szuperkombináció megnyerése után a műlesikló aranyérmet is besöpörte Maria Riesch pénteken alpesi síelésben a vancouveri téli olimpián. A 25 éves német versenyző egyik szeme sírt, a másik nevetett, mert diadala mellett testvére, Susanne a második futamban kiesett, így elmaradt a sokak által várt „családi dobogó". A két magyar, Döme Zsófia és Berecz Anna a 44. és 45. helyen zárt.
 
James Bondtól tanult az olimpikon 2009. március 16. 08:56 Sporttörténelmi eseményként Ghána először képviseltetheti majd magát a téli olimpián Vancouverben, miután az afrikai országból elsőként Kwame Nkrumah-Acheampong lehetőséget kapott arra, hogy a 2010-es rangos viadalon műlesiklásban és óriásműlesiklásban is rajthoz álljon.
 
Drámai bukás a sí világbajnokságon! 2009. február 4. 19:10 A Val d'Isere-i alpesi sí világbajnokságon szereplő Maria Riesch hatalmasat bukott szerdán, a lesikló edzés során. Igencsak kérdéses számára a folytatás, a műlesikló Világkupa német éllovasa azonban sérülésére ellenére sem változtatna tervezett programján. Vagyis a pénteki kombinációban, a szombati lesiklásban és a jövő szombati műlesiklásban is rajthoz állna. A jókora esés előtt mind a három számban teljes joggal pályázhatott a végső sikerre.
 
Svéd hölgy szerepelt a legszuperebbül 2009. január 26. 14:20 A svéd Jessica Lindell-Vikarby nyerte az olaszországi Cortina D’Ampezzóban rendezett női alpesi sízők super-g sorozatát. A skandináv versenyzőnek ez volt élete első Világkupa-győzelme. A második helyen az osztrák Anna Fenninger és a svájci Andrea Dettling végzett.