KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "MARLIES_SCHILD"
Osztrák arany a slágerszámban 2011. február 19. 15:15 Nem született meglepetés a Garmisch-Partenkirchenben zajló alpesisí-világbajnokság női slágerszámában: a nagy esélyes Marlies Schield magabiztosan nyert, elsősorban az első futamban nyújtott Pazar teljesítményének köszönhetően. A 29 éves klasszis először nyert egyéni vb-aranyat, 2007-ben ugyanis már diadalmaskodott társaival a csapatversenyben.
 
Osztrák siker a német szlalompályán 2011. február 4. 16:40 Az osztrák Marlies Schild nyerte az alpesi sí Világkupa-sorozat női műlesikló viadalát a németországi Zwieselben, és így megerősítette vezető helyét a szakági versenyben.
 
Új, nemzetközi szelek fújnak a lejtőkön 2008. október 24. 16:52 Nyolc hónapos szünet után kezdetét veszi a téli sportok szezonja, az alpesi sízők Világkupa-sorozata Söldenben rajtol a hétvégén, a nők szombaton, a férfiak vasárnap óriás-műlesiklásban mérik össze erejüket. Az olasz csapat vezetője, Claudio Ravetto szerint az egy évtizeddel előtt tapasztalható osztrák egyeduralom már a múlté, számos ország közelítette és előzte meg az alpi országot. Ékes bizonyítéka ennek, hogy az összetett Világkupában, mind a férfi, mind a női mezőnyben amerikai versenyző hódította el a trófeát az előző szezonban.
 
Alpesi sí: világbajnok osztrák sísztár kettős lábtörése 2008. október 9. 14:40 Kettős lábtörése miatt a teljes 2008/2009-es szezont ki kell hagynia Marlies Schildnek, az osztrákok világbajnok sísztárjának.