KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "KONGOI_DEMOKRATIKUS_KOZTARSASAG"
Kongó kontra Kongó az elődöntőért 2015. január 26. 22:09 Nem tudott zöldágra vergődni egymással a Zöld-foki szigetek és Zambia labdarúgó-válogatottja az Afrika-kupa B-csoportjának harmadik fordulójában, így mindkét csapat kiesett. Tunéziának elsőséget ért, hogy fordítani tudott a korábbi körben, Zambia ellen, azon a meccsen kívül ugyanis az összes találkozó döntetlenre végződött. A másik továbbjutó a Kongói DK, ami azt jelenti, hogy "Kongók csatája" következik az elődöntőért.
 
Lezuhant a gép, öt futballbíró halt meg 2011. július 10. 13:45 Öt élvonalbeli bajnokira induló hivatalos személy holttestét találták meg az a 74 áldozat között, amely a Kongói Demokratikus Köztársaságban lezuhant Boeing 727-es típusú repülőgép fedélzetén utazott.
 
Fekete mágia és 13 halott Kongóban 2008. szeptember 15. 18:04 Egy kelet-kongói (Kongói Demokratikus Köztársaság) futballmérkőzésen kitört szurkolói rendbontás a legfrissebb hírek szerint legalább tizenhárom áldozatot követelt. Harmincöten súlyosan megsérültek. A botrány azután robbant ki, hogy az egyik játékos fekete mágiával igyekezett segíteni vesztésre álló csapatán, magánszáma láttán a nézőtéren elszabadult a pokol. A rendőrökkel összecsapó drukkerek agyontaposták egymást. A szörnyű tragédia részleteiről a Radio Okapi számolt be.