KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "IRANI_LABDARUGO_VALOGATOTT"
Irán még gólt sem kapott az Ázsia-kupán 2015. január 19. 13:04 Irán az Egyesült Arab Emirátusokat, Bahrain Katart győzte le az Ausztráliában zajló Ázsia-kupán. Az már korábban eldőlt, hogy a C csoportból Irán és az Emirátusok jut tovább. Irán három győzelemmel és kapott gól nélkül zárta a csoportkört, a győztes gólja a 90. percben esett.
 
Messi a megmentő, áttörte az iráni falat 2014. június 21. 20:03 Lionel Messi hosszabbításban bemutatott mestermunkája kellett az Irán elleni győzelemhez az argentin labdarúgó-válogatottnak a világbajnoki csoportkör második fordulójában, Belo Horizonte-ban. A perzsák úgy küzdöttek, mintha az életük múlott volna rajta, de több meccslabdát is elszórtak, és a végén Messi megbüntette őket ezért. A 91. dél-amerikai kapuralövés ment be. Argentína csatlakozott Hollandiához, Chiléhez, Kolumbiához és Costa Ricához, biztosította helyét a vb-nyolcaddöntőben. Lionel Messi Batistuta és Crespo nyomdokaiban jár: betalált az albiceleste első két vb-meccsén.
 
Kiállítás 39 másodperc után! – videó 2011. október 13. 19:11 Ezért bemelegíteni is kár volt: Rasid Al-Huti már a 39. másodpercben olyan szabálytalanságot követett el, ami után azonnal az öltözőbe parancsolták – azt nem állítjuk, hogy zuhanyozni, ennyi idő alatt aligha izzadt le. A bahreini válogatott védője kegyetlenül letarolta iráni ellenfelét, nem is lehetett kérdéses, piros lappal kell bűnhődnie. Csapata alaposan megitta a levét a fegyelmezetlenségnek, fél tucat gólt kapni még a Barcelonától sem illik.
 
Carlos Queiroz lehet az iráni kapitány 2011. március 28. 16:40 Újabb közismert név merült fel az iráni kapitányi posztra, olyannyira, hogy helyi értesülések szerint Carlos Queiroz rövidesen aláírja szerződését az ázsiai ország labdarúgó-szövetségével.
 
Maradonából iráni kapitány lehet 2010. november 6. 11:41 Váratlan fordulatot vehet Diego Maradona edzői karrierje, akit egy közel-keleti lap az iráni labdarúgó-válogatottal boronált össze.
 
Elsöpörte Iránt a brazil új hullám! 2010. október 7. 21:05 VIDEÓK! Új kapitánnyal és teljesen megfiatalított csapattal győzött ismét Brazília, a 2014-es vb házigazdája csütörtök este Abu Dzabiban felkészülési mérkőzésen. Az USA után ezúttal Irán legjobbjait fektették könnyedén két vállra, Dani Alves, Pato és Nilmar szerezte a selecao góljait a bátran kezdő, de a végére elfáradó irániak ellen. A meccs legjobbja talán André Santos volt, aki tökéletesen feledtette Bastos hiányát. Hétfőn már komolyabb ellenfél, Ukrajna következik Mano Menezes csapata számára Londonban.
 
Irán: álom válik valóra a brazilok ellen 2010. október 7. 13:34 Brazília a világ egyik legsikeresebb futballnemzete, a szambásokat Iránban is imádják az emberek. Nos, csütörtökön 19 órától a szurkolók és a játékosok is örülhetnek, hiszen mint azt a helyi lapok is harsogják, a barátságos mérkőzéssel egy álmuk válik valóra. Bár az ázsiaiak háromszor is részt vettek világbajnokságon, a két nemzet még sohasem futott össze egymással. Mostanáig.
 
Egy hónap alatt már a harmadik edző! 2009. április 22. 20:58 Egy hónap alatt már a harmadik szövetségi kapitánya van Irán labdarúgó válogatottjának, az amerikai állampolgársággal rendelkező Afshin Qotbi kapott kinevezést - értesült az ISNA hírügynökség.
 
Két hét után lemondott a kapitány 2009. április 21. 15:50 Két héttel munkába állása után lemondott az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Mohammad Majelikohan.