KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "INDIAI_NAGYDIJ"
Vettel meg sem áll a vb-címig? 2012. október 28. 12:02 Hatalmas hajrá: Sebastian Vettel egymás után negyedik győzelmét aratta a Formula-1-ben, és 13 pontra növelte előnyét Fernando Alonsóval szemben a világbajnoki pontversenyben. A rajttól a célig vezetett a tavalyi bajnok, legfőbb ellenlábasa, Alonso ezúttal csak Vettel csapattársával, Mark Webberrel volt egy súlycsoportban, az első hely megszerzésére esélyt sem kapott. A mclarenek nem tudtak meglepetést okozni Indiában, a sorozat 16. állomásán. Következik: Abu-Dzabi, egy hét múlva!
 
Mr Bean grimaszolt az Indiai GP-n - film 2011. október 30. 14:30 Indiában ismét "összecsapott" Felipe Massa és Lewis Hamilton: a versenyfelügyelők ezúttal a brazilt látták vétkesnek, boxutca-áthajtásos büntetéssel sújtották. A brazil és a brit pilóta balesetét a helyszínen látta Rowan Atkinson, vagyis Mr Bean, az esetet a tőle megszokott különös fintorral "kommentálta".
 
Vettel újabb sima győzelemmel üzent... 2011. október 30. 12:04 Helyreállt az F1 idei „rendje”: az immár kétszeres világbajnok Sebastian Vettel végzett az élén az Indiai Nagydíjon, mögötte pedig Jenson Button és Fernando Alonso végzett. A Red Bull német ásza ismét "triplázott", övé volt a futam, az időmérő és a verseny leggyorsabb köre. Utóbbit ismét a leintéskor futotta Vettel, aki Indiában is rajt-cél sikert ünnepelhetett.
 
Élen Vettel, csúcsot döntött a Red Bull 2011. október 29. 11:33 Helyreállt az F1 idei „rendje”: az immár kétszeres világbajnok Sebastian Vettel végzett az időmérő edzés élén az Indiai Nagydíjon, mögötte pedig Lewis Hamilton és Mark Webber végzett. Vasárnap azonban a két red bullosé lesz az első sor, mivel a McLaren brit ászát pénteken három rajthelyes büntetéssel sújtották. A Red Bull idén 16. alkalommal nyert kvalifikációt, ez csúcsnak számít a száguldó cirkuszban. Vettel 13. pole-ját ünnepelte 2011-ben, ezzel már második az örökranglistán, egy sikerre került az éllovas Nigel Manselltől!
 
Szabálytalan a Ferrari légterelője?! 2011. október 29. 09:35 VIDEÓVAL!!! Az immár kétszeres világbajnok Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak az Indiai Nagydíj harmadik szabadedzésén, amelyen ismét a Ferrari került a középpontba. A maranellói csapat új légterelője ugyanis a hosszú egyenesben túlságosan lehajlott, ezt pedig "kiszúrta" a Nemzetközi Automobil-szövetség is. Az FIA illetékese, Jo Bauer ezt megvizsgálta, majd arra utasította az olasz istállót, hogy a kérdéses légterelőt cserélje le Felipe Massa autóján.
 
Hamilton pirruszi győzelme 2011. október 28. 10:16 A McLaren világbajnoka, a brit Lewis hamilton győzött az első Indiai Nagydíj első, pénteki szabadedzésén a két Red Bullt megelőzve, de, mint az később kiderült, pirruszi diadalt aratott, hiszen a stewardok büntetést szabtak ki rá a gyakorlás befejezése után. Nem vette figyelembe a sárga zászló jelzését, így a döntés értelmében három rajtkockával visszasorolják majd a szombati időmérő után.
 
A mezőny felkészült az első Indiai GP-re 2011. október 27. 16:41 Sebastian Vettel és a Red Bull már minden címet besöpört, de az előttünk álló F1-es hétvége azért igazán izgalmas lehet! A mezőny ugyanis először látogat Indiába, a „debütálás” pedig mindig felfokozott várakozást jelent a pilóták és a szurkolók számára is. Most is ez a helyzet, még akkor is, ha egészen nyilvánvaló, a mezőny tagjai már csak kötelező feladatként tekintenek a szezon végére, fejben mindenki már 2012-ben jár. De talán éppen emiatt lehetnek kockázatosabb és bátrabb manőverek, senkit sem nyomaszt már az eredménykényszer.
 
Red Bull-próba az indiai F1-es pályán 2011. október 18. 19:38 Másfél héttel a száguldó cirkusz első Indiai Nagydíja előtt a Red Bull-csapat kötelékéhez tartozó Neel Jani megtette az első köröket a Buddh International Circuit-en, gyakorlatilag felavatta az aszfaltcsíkot. A legfrissebb jelentések szerint a létesítmény már rajtközeli állapotban van, de még akad munkája a szervezőknek.
 
Alaposan átalakult az idei F1-es naptár 2011. június 3. 16:27 Mégis megrendezik október 30-án az F1-es Bahreini Nagydíjat – erről döntött a Nemzetközi Automobil-szövetség! A belpolitikai okok miatt márciusról elhalasztott verseny az indiai futam helyére kerül, azt pedig december 4-én vagy december 11-én futják le.
 
Talmácsiék Indiába látogathatnak 2010. november 23. 09:37 Tárgyalásokat folytat a MotoGP reklámjogait birtokló Dorna Sportsszal a 2011-es Formula-1-es Indiai Nagydíjat szervező társaság (Jaypee Sports International) egy 2012-es futam megrendezéséről.