KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "GEREVICH_ALADAR"
Elvennék a rekordot a magyar legendától 2013. január 1. 13:48 A riói olimpián is szeretne elindulni Mark Todd új-zélandi lovas, aki már az 1984-es Los Angeles-i játékokon aranyérmes volt.
 
Új nevet kapott a Sportcsarnok! 2010. március 26. 17:30 A legeredményesebb magyar olimpikonról, Gerevich Aladárról nevezték el a Budapesten található Nemzeti Sportcsarnokot. A budapesti létesítmény átnevezését a hétszeres aranyérmes vívó születésének századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen jelentették be pénteken.
 
Száz éve született Gerevich Aladár 2010. március 16. 11:32 Napra pontosan száz éve éve, 1910. március 16-án született Gerevich Aladár, minden idők legeredményesebb magyar olimpikonja. A kivételes képességű kardvívó 1932-ben nyerte első, és 1960-ban hetedik olimpiai bajnokságát. Egyedülálló teljesítményével a minden idők legeredményesebb férfi olimpikonjai között is az élvonalban foglal helyet.
 
Gerevich rekordja máig megdönthetetlen 2008. augusztus 8. 01:25 Sorozatunkban azoknak a sportágaknak a hazai történetét vesszük górcsõ alá, amelyeknek sportolói legsikeresebben képviselték hazánkat az ötkarikás játékokon. Másodikként legeredményesebb olimpiai sportágunk, a vívás kerül sorra. Vívóink eddig harmincnégy aranyérmet és további negyvenöt medált gyûjtöttek be az ötkarikás játékokon, ami kiemelkedik összes sikersportágunk közül is.