KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "BRADLEY_WIGGINS"
Lovag lett az olimpiai bajnok bringás 2013. december 10. 18:49 Lovaggá ütötte II. Erzsébet királynő az olimpiai bajnok brit kerékpárost, Bradley Wigginst kedden a Buckingham palotában.
 
Wiggins: Tour? Froome mellett sansztalan 2013. augusztus 18. 13:31 A 2012-es Tour de France győztese, Bradley Wiggins, egy héten belül másodszor került a nemzetközi kerékpáros sajtó figyelmének középpontjába, miután a héten zajló WorldTour viadal, a belga-holland rendezésű Eneco Tour 13 kilométeres időfutama után tartott sajtótájékoztatón kissé elkeseredve nyilatkozott.
 
Tour de France címvédő nélkül... 2013. június 1. 13:43 A Team Sky honlapján jelentette be, "Sir Bradley Wiggins kimarad a Tour de France-sorból térdproblémák következtében.”
 
Wiggins a pokolba kívánhatta a Girót 2013. május 10. 18:36 Szökevénysikerrel ért véget a Giro d’Italia 7. szakasza (San Salvo és Pescara között, 177 km) pénteken délután. A táv szintrajza EKG-görbéhez hasonlított, a sok rövid emelkedő kedvezett a támadásoknak, ezt az ausztrál Adam Hansen használta ki, aki élete legnagyobb sikerét aratta. A tavalyi Tour-győztes Bradley Wigginsnak nem ment, egyszer ki is feküdt, másfél perces hátrányba került az összetettben vezető Benat Intxaustihoz képest.
 
Lovaggá ütötték Bradley Wigginst 2012. december 29. 15:20 A szinte példátlan hazai éremesővel zárult nyári londoni olimpiai és paralimpiai játékok brit érmesei vezetik a királynő által magas elismerésben részesítettek szombat hajnalban közétett újévi listáját. Az uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, újév alkalmából, valamint II. Erzsébet királynő júniusi hivatalos születésnapján. Az idei újévi lista egyedülálló sajátossága, hogy az olimpiai és paralimpiai hősök számára külön kitüntetési listát állítottak össze, ezzel is hangsúlyozva a brit olimpikonok teljesítményének elismerését.
 
Micsoda?! Brit örömünnep Párizsban! 2012. július 22. 17:45 Történelmet írt két brit kerekes a 99. Tour de France vasárnapi záró szakaszán, a Champs-Élysées-n: Mark Cavendish sorozatban negyedszer győzött a világ legfontosabb sprintjében, a háromszoros olimpiai bajnok Bradley Wiggins pedig először nyerte meg a Tourt Nagy-Britanniának honfitársa, Chris Froome és az olasz Vincenzo Nibali előtt. A zöld trikó Peter Sagané, a pöttyös Thomas Voeckleré, a fehér Tejay Van Garderené.
 
Wiggins Tourt és olimpiát akar nyerni 2011. október 3. 09:47 Mark Cavendish világbajnoki győzelmében hatalmas része volt Bradley Wigginsnek, aki hosszú évekre emlékezetes menetet produkált az utolsó másfél körben a koppenhágai pályán. Olyan tempót diktált, amivel nem tudtak mit kezdeni a világ legjobb válogatottjai, sem támadni, sem jobb pozícióba kerülni nem volt lehetőségük.
 
Vuelta: észt siker, átíródott a generál 2011. szeptember 3. 17:46 Az észt Rein Taaramae nyerte a Vuelta 14. szakaszát, ami több kemény emelkedőt követően hegyi befutóval ért véget. Az összetett is alaposan átrendeződött, bár a brit Wiggins magabiztosan őrizte meg a vörös trikót, okosabbak lettünk az erőviszonyokat illetően.
 
Vuelta: sikeres szökés, de Wiggins vezet 2011. szeptember 2. 18:05 Egy nagyobb szökevénycsoport élén a svájci Michael Albasini volt a leggyorsabb a Spanyol Kerékpáros Körverseny 13. szakaszán. A mai napon egy komolyabb emelkedő is megrostálta a mezőnyt a táv derekán, de az összetett élcsoportban jelentős változás nem történt.
 
Wiggins hátát nézi a mezőny a Vueltán 2011. augusztus 31. 18:40 Élre állt a Vuelta egyik nagy favoritja, a brit Bradley Wiggins az összetettben, a galíciai, Verín és Estación de Esquí Manzaneda közötti (167 km-es) szakaszt követően. Az etapot a francia David Moncoutie nyerte.
 
Következő »