KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "AKSEL_LUND_SVINDAL"
Itt az első címvédés a vébén 2011. február 14. 17:04 Megvédte Val d'Isere-ben szerzett címét a norvég Aksel Lund Svindal a Garmisch-Partenkirchenben zajló alpesi sí-világbajnokságon szuperkombinációban. Egy másodperccel jobb volt mindenkinél. A dobogóra két olasz állhatott még fel, Innerhofer és Fill, előbbi harmadik érmét szerezte, a sportág itáliai történetében 1950-ig kell visszamennünk, hogy ilyen eredményes sízőt találjunk (Zeno Colo). Miller bukott, Kostelic el sem indult, inkább pihent.
 
Ez a hiba nagyon sokba került! 2009. március 14. 12:14 Aksel Lund Svindal nyerte az Alpesi sí 2008/09-es Világkupa-sorozatának összetett versenyét, azonban a norvég kiválóságnak ehhez szüksége volt arra is, hogy Benjamin Raich az Aréban zajló Vk-döntő utolsó műlesikló-viadalán az első futamban kiessen. A verseny előtt mindössze kétpontos hátrányban lévő osztrák így elbukta a lehetőségét annak, hogy aranyérmes legyen.
 
Újra Aksel Lund Svindalé a Vk-trófea 2009. március 12. 10:57 A második helyet szerezte meg a svédországi Aréban zajló alpesi sí Világkupa záró szuper óriásműlesikló futamán Aksel Lund Svindal, de ez elég volt ahhoz, hogy megnyerje a szakági Világkupát.
 
Vonn és Svindal a nap két világbajnoka 2009. február 9. 17:38 A férfi kombinációt és a női lesiklást rendezték meg hétfőn a franciaországi Val d’Isereben zajló alpesi sívilágbajnokságon. Utóbbin az amerikai Lindsey Vonn győzött, második aranyát begyűjtve. Előbbin a norvég Aksel Lund Svindal volt a legjobb, miután megnyerte a lesiklást, s előnyéből kilenc tizedet megőrzött a műlesiklásban is.
 
Alpesi sí Vk: Svindal diadalmas visszatérése egy esztendő múltán 2008. december 5. 21:30 A norvég Aksel Lund Svindal nyerte a férfi alpesi sí Világkupa-sorozat Beaver Creek-i lesiklóversenyét.
 
Új, nemzetközi szelek fújnak a lejtőkön 2008. október 24. 16:52 Nyolc hónapos szünet után kezdetét veszi a téli sportok szezonja, az alpesi sízők Világkupa-sorozata Söldenben rajtol a hétvégén, a nők szombaton, a férfiak vasárnap óriás-műlesiklásban mérik össze erejüket. Az olasz csapat vezetője, Claudio Ravetto szerint az egy évtizeddel előtt tapasztalható osztrák egyeduralom már a múlté, számos ország közelítette és előzte meg az alpi országot. Ékes bizonyítéka ennek, hogy az összetett Világkupában, mind a férfi, mind a női mezőnyben amerikai versenyző hódította el a trófeát az előző szezonban.