Zvonarjova lesz Jankovics ellenfele

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 11. 15:38
Vera Zvonarjova lesz Jelena Jankovics ellenfele a moszkvai 1,34 millió dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán. Az orosz versenyző két szettben búcsúztatta honfitársát, Dinara Szafinát 6:2, 7:6 (7-5). Jankovics korábban Jelena Gyementyjevát ejtette ki három felvonásban.



Az első elődöntőben Jelena Jankovics hihetetlenül indiszponáltan kezdett Gyementyjeva ellen, hiszen az amúgy kiemelkedő fogadójátéka ezúttal nem állt össze. A szerb világelső egyetlen pontot sem nyert ellenfele adogatójátékából, aki ráadásul összes első szerváját beütötte (12).

 

Ez olyannyira megviselhette Jankovicsot, hogy a saját kezdeményezéséből sem volt képes maradandót alkotni. Ez a mutatója is katasztrofálisra sikerült: tizenkilenc lehetőségből mindössze ötször nyerte meg az első szerváját. Ennek következtében az első felvonás 6:0-lal végződött.

 

A folytatásban aztán magára talált a világelső. Mintha egy másik mérkőzést láthattak volna a nézők. Jankovics nyerte a fontos pontok többségét, így a 6:1-re végződött szett után ki is egyenlített. 

 

A döntő felvonásra sem tört meg a szerb klasszis lendülete. Ekkor már remekül fogadott, Gyementyjeva pedig pocsékul szervált, így 6:0-lal behúzta a szettet, és egyben a meccset is, és elsőként jutott a fináléba.

 

A torna másik elődöntőjében Dinara Szafina számított esélyesebbnek honfitársa Vera Zvonarjova ellen. A második helyen rangsorolt orosz rosszul kezdett, és hamar elvesztette az első szettet, hiszen a háló másik oldalán „szaladgáló” tehetség a fontos momentumokban kiválóan koncentrált, amelynek köszönhetően hat bréklabdát hárított.

 

A folytatásban Szafina állt közelebb ahhoz, hogy elvegye ellenfele adogatását, de Zvonarjova ezután is hibátlanul teljesített ebben a mutatóban. Annak ellenére, hogy neki esélye sem volt a brékre, simán kihúzta a rövidítésig. A tie breakben aztán a hetedik helyen kiemelt versenyző újra robbantott, és bejutott a fináléba, miután 7-5-re megnyerte a meccs ezen szakaszát.

 

NŐI TENISZTORNA, MOSZKVA:
Elődöntő:
Jankovics (szerb, 1.)-Gyemenytjeva (orosz, 3.) 0:6, 6:1, 6:0
Zvonarjova (orosz, 7.)-Szafina (orosz, 2.) 6:2, 7:6 (7-5)
A döntőben:
Jankovics-Zvonarjova