Wozniacki, Del Potro: tovább, tovább!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 3. 23:32
Nyolcaddöntős Caroline Wozniacki a rangos Mutua Madrid Open salatornán, miután hazaküldte Arn Gréta legyőzőjét, a szerbek harmadik számú női teniszezőjét kedd este. Két kiemelt elbúcsúzott a küzdelmektől: Agnieszka Radwanska és Marion Bartoli. A férfiaknál Juan Martín Del Potro nyert és Cilic ellen válthatja meg belépőjét a Nadal elleni ütközetre, ha egyáltalán folytatja, ugyanis izomhúzódást szenvedett.


Különösebb nehézségek nélkül hozta második meccsét a dán Caroline Wozniacki Madridban, de maga is bevallotta twitter-oldalán, "ez bizony nem élete meccse volt". Az első szettben kétszer, a másodikban háromszor brékelte Arn Gréta legyőzőjét, a 20 éves szerb reménység Bojana Jovanovskit.

"Nagyon fiatal lány, még soha nem játszottam ellene. Volt pár ki nem kényszerített hibája, aztán a végére nagyon összeszedte magát és megnehezítette a dolgomat" - értékelt a meccs után a dán szépség.

Két másik összecsapáson borult a papírforma, a lengyel Agnieszka Radwanska az ausztrál színekben versenyző Gajdosovától, a francia Bartoli az orosz Pavljucsenkovától kapott ki.

Roddick után Juzsnyij, Verdasco, Monfils és Troicki is a nyitókörben búcsúzott a kiemeltek közül a férfiaknál.

A fehéroroszt az a Del Potro ejtette ki, aki kezd csúcsformába lendülni nyolchónapos kihagyása után (csuklósérüléssel bajlódott), Estorilban tornát nyert, s most minden bizonnyal csupán egy mérkőzésre van attól, hogy Nadallal nézhessen farkasszemet. Csakhogy izomhúzódása van combjában, még az sem biztos, hogy vállalni tudja a Cilic elleni második fordulós csatát.

"Magam is meglepődtem, milyen jól megy a tenisz visszatérésem óta, de hosszú időre van még szükség ahhoz, hogy ismét százszázalékos legyek.  Az év második felében talán már megcélozhatom az első pozíciók valamelyikét" - nyilatkozta a 2009-es US Open-győztes.