Visszatérhet a rosszul csókolózó sztár

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 16. 12:52
Richard Gasquet, a 23 éves francia teniszező, aki 2007-ben már a világranglista hetedik helyéig jutott el, visszatérhet a profi versenyekre, miután kokainfogyasztás miatti felfüggesztését megszüntette a Nemzetközi Tenisz-szövetség.


A jelenleg a világranglista 32. helyén álló sportoló május 9-én eredetileg két évig terjedő büntetést kapott, miután márciusban, a miami tornán pozitív doppingtesztet produkált. A Nemzetközi Tenisz-szövetség azonban elfogadta a klasszis magyarázatát, miszerint nem szándékos kokainfogyasztásról van szó, így indokolatlannak és igazságtalannak találták volna az eltiltás folytatását. Július 15-én meghozták a döntést, miszerint két hónap és 15 nap elegendő a tettéért. 

Gasquet elmondta, miután visszalépett a miami tornán, barátaival elment szórakozni egy nightclubba, ahol meghallgattak egy híres francia Dj-t. Itt azonban megcsókolt egy lányt, s így jutott a szervezetébe a kokain. Ezt az állítást támasztja alá az, hogy csak nagyon kis mennyiségű drogot találtak a szervezetében, mindössze 1.46 mikrogramm kokaint.

Richard Gasquet 2002-ben kezdte meg profi karrierjét, azóta legjobb eredménye a világranglista hetedik helyezése volt. Ezt akkor érte el, mikor 2007-ben a wimbledoni elődöntőig jutott, ahol Roger Federer, a későbbi győztes ejtette ki a versenyből.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek. Az utóbbi két hónap borzalmas volt és nagyon fájt, hogy nem játszhattam se a Rolland Garros-on, se a wimbledoni tornán.”- nyilatkozta Gasquet a francia rádiónak. „Örülök, hogy újra versenyezhetek és megint minden a teniszről szól!”