Villámrajtot vett Federer

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 21. 17:49
Kevesebb, mint két órára volt szüksége Roger Federernek ahhoz, hogy kiejtse a kazahok feltörekvő játékosát, a Davis-kupa negyeddöntőben is érdekelt Mihail Kukuskint az angol nyílt teniszbajnokság második játéknapján.


A változékony szélviszonyok nem akadályozták meg a svájcit abban, hogy kézben tartsa a meccset, az első, kiélezett szettben elsősorban remek szervája döntött, összesen két pontot engedélyezett 23 éves ellenfelének.

A második játszma közepén brékelt először a svájci, ettől kezdve megjött a vállalkozó kedve, többet ment be a hálóhoz, és ennek meg is lett az eredménye. A meccs alatt három bréklabdával kellett szembesülnie saját adigatásánál, mindhármat hárította.

A háromszettes győzelem jó ómen Federer számára, ha így kezdett az All England Clubban, akkor csupán egy alkalommal nem jutott a döntőbe, méghozzá 2001-ben. Következő ellenfelével még egyszer sem találkozott a svájci fenomén, legyen az a francia Adrian Mannarino vagy az ír Conor Niland.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON)
GRAND SLAM, FŰ, 6,631 MILLIÓ FONT
Férfi egyes, 1. forduló
Federer (svájci, 3.)-Kukuskin (hazah) 7:6 (7-2), 6:4, 6:2

EREDMÉNYEK:

►Férfi egyes, 1. forduló

►Női egyes, 1. forduló

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Elérzékenyült győzelme után Serena
Eltörött a mécses a címvédő Serena Williamsnél, aki sikerrel vette az első akadályt Wimbledonban azok után, hogy, élete legnehezebb 12 hónapján van túl, s tavalyi győzelmét követően 49 hetet hagyott ki. Nem volt könnyű dolga a...
Tovább a teljes cikkhez »