Elérzékenyült győzelme után Serena

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 21. 15:54
Eltörött a mécses a címvédő Serena Williamsnél, aki sikerrel vette az első akadályt Wimbledonban azok után, hogy, élete legnehezebb 12 hónapján van túl, s tavalyi győzelmét követően 49 hetet hagyott ki. Nem volt könnyű dolga a francia Aravane Rezai-jal, csak három szettben tudta felülmúlni. Andrea Petkovic is második körös, kiesett Jelena Jankovics.


Ha fogadni nem is mernénk a végső győzelmére, ismét bizonyította, hogy módszeres felkészülés nélkül is képes nekivágni egy Grand Slam-tornának.

Serena Willamsről van szó, aki megszenvedett ugyan az iráni származású lánnyal, de a végén örömkönnyekkel a szemében inthetett búcsút átmenetileg a közönségnek.

Rögtön az első két játékot elveszítette, a következő ötöt viszont megnyerte, így megnyugodhatott egy kicsit. Bár a második szettben alulmaradt a szívósan küzdő francia ellen, a harmadikban emelni tudott játéka színvonalán, csak 2:1-ig volt a meccsben a francia.

Verhető ellenfél, a román Simona Halep kerül a négyszres wimbeldoni győztes útjába, aki egy éttermi baleset következtében szállt ki a versenyzésből tavaly nyáron, februárban pedig vérrögöt diagnosztizáltak a tüdejében, így 49 hetet töltött el versenyzés nélkül a tavalyi, wimbledoni döntő óta.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON)
GRAND SLAM, FŰ, 9781631 DOLLÁR
Női egyes, 1. forduló:
S. Williams (amerikai, 7.)-Rezai francia 6:3 3:6 6:1