Világelsőt vert Szávay Pekingben

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 6. 10:46
A kissé fájdalmas egyéni búcsú után a párosban vigasztalódik Szávay Ági a pekingi WTA csúcs Grand Prix-n. A 4.5 millió dollár összdíjazású keménypályás versenyen a párosban a negyeddöntőbe jutásért egy óra 29 perc alattt 6:4, 7:5-re győzött a Szávay, Zahlavova-Strycová kettős a harmadik kiemelt Chan, Huber (tajvani, amerikai) duó ellen. A diadalt értékét növeli, hogy jelenleg Liezel Huber vezeti a páros világranglsitát.


Akár bosszankodhatna is Szávay Ági korai egyéni kiesése miatt, mert az őt döntő szettben legyőző Jelena Vesznyina a második fordulóban kiütötte Marija Sarapovát, utána viszont nem bírt azzal a Becsinszky Tímeával, akinél Szávay eddig mindig jobbnak bizonyult. Ráadásul Bacsinszkyra a negyeddöntőben nem a harmadik kiemelt Jelena Jankovics vár (2007-ben Szávay a szerb ellen nyerte a pekingi döntőt), hanem az izraeli Sahar Peer.

Bár azon valóban felesleges keseregni, hogy mi lett volna ha, sikerül túljutni Vesznyinán, de annyit érdemes megjegyezni, hogy Bacsinszky Tímeának a negyeddöntőbe jutás 250 világranglistapontot jelent.

Szávay Ági az idén a nyolcadik párospartnerével lépett pályára Pekingben, ami nem igazán szerencsés, annál ő sokkal jobb párosjátékos, hogy ne találjon magának egy állandó partnert.  Lehet ez akár a Barbora-Strycová, akivel egyelőre megvan az összhang, mint azt a csütörtöki siker is bizonyítja. A cseh lány Szávayval ellentétben inkább a párosban sikeres, jelenleg 20. a világranglistán (egyéniben a 39. a legjobb helyezése), az idén összesen négy WTA Grand Prix-n veretlen párosban három különböző ellenféllel.