Verhetetlen Federer, Nadal és Djokovics

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 30. 09:05
VIDEÓ! Egyaránt két szettben, összesen 12 játékot veszítve jutott tovább a világ három legjobb férfi teniszezője a Key Biscayne-i 3,645 millió dolláros tornán, Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovics is negyeddöntős.


A világelső spanyol egy órát sem töltött a pályán, pedig veszélyes ellenfél, az Australian Openen Jo-Wilfried Tsongát és Robin Söderlinget legyőzve nyolc közé jutott 22 éves ukrán Alekszandr Dolgopolov volt az ellenfele. Az elődöntőbe jutásért a világranglistán hetedik Tomas Berdychhel találkozik.

„Jól ismerjük egymást, nem lesz egyszerű dolgom. Különösen az adogatásaimra kell odafigyelni és fogadóként várni az adódó lehetőségekre" – tekintett a találkozó elébe a floridai torna kétszeres döntőse, aki nyolc meccs óta veretlen az első számú cseh ellen.

Tovább folytatódott Djokovics sorozata, aki idei 21., összesen pedig zsinórban 23. mérkőzésén maradt veretlen, keddi áldozata honfitársa, a téli Davis-kupa-győzelem másik hőse, Viktor Troicki volt. A következő körben a dél-afrikai Andersonon állhat bosszút.

„Azon a pályán vághatok vissza, amelyen 2008-ban kikaptam tőle – kezdte az Australian Open friss bajnoka, aki csak dicsérni tudta a korábban Nyikolaj Davigyenkót kiejtő riválisát. – Kemény pályán rendre jól teljesít, erős szervája van és agresszíven teniszezik."

Szokatlanul későn, helyi idő szerint éjjel fél egykor lépett pályára Miami egykori kétszeres bajnoka, Roger Federer, de mindez nem okozott neki gondot: „Történt már velem ilyesmi, borzasztóan sokáig kellett várni, szerencsére tiszta, gyors meccset játszottam."

A svájci megőrizte veretlenségét a belga Olivier Rochus ellen (zsinórban nyolcadik meccsén győzött a belga ellen), és csak egy akadály választja el a Rafael Nadal elleni elődöntőtől. Ehhez az Australian Openen őt ötszettes csatára kényszerítő Gilles Simont kell legyűrnie.

SONY ERICSSON OPEN, ATP 1000-ES VERSENY, KEY BISCAYNE, KEMÉNY PÁLYA
3,645 MILLIÓ DOLLÁR, NYOLCADDÖNTŐ, ÉRDEKESEBB EREDMÉNYEK: 
Nadal (spanyol, 1.)-Dolgopolov (ukrán, 21.) 6:1, 6:2
Federer (svájci, 3.)-O. Rochus (belga) 6:3, 6:1
Djokovics (szerb 2.)-Troicki (szerb, 16.) 6:3, 6:2
Korábban:
Fish (amerikai, 14.)-Del Potro (argentin) 7:5, 7:6(7-5)
A negyeddöntő párosítása: Nadal-Berdych, Federer-Simon, Ferrer-Fish, Anderson-Djokovics

Egy szép labdamenet a Nadal-Dolgopolov mérkőzésről